Home Alcoià La terra tremola amb una intensitat de 3,3º Richter amb fins a...

La terra tremola amb una intensitat de 3,3º Richter amb fins a 9 rèpliques a la Foia de Castalla

0
SHARE

Les comarques de la muntanya alacantina, i la província d’Alacant en general, es troben situades sobre una zona amb relativa activitat sísmica. El xoc entre les plaques tectòniques d’Europa i Àfrica fan que, amb relativa periodicitat, es produïsquen terratrèmols a la zona. Afortunadament, no hi han dades que apunten cap a terratrèmols destructius que històricament hagen afectat a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla a excepció d’un en el segle XVII a Muro.

Aquesta realitat s’ha tornat a fer palesa aquest diumenge 24 de març, quan la terra ha tornat a tremolar. Ho ha fet fins a 10 vegades, començant poc després de les 14H al terme municipal d’Ibi. Aquesta població, junt amb Onil i Banyeres, han concentrat els sismes d’una jornada en la que dos d’ells han superat els 3º en l’escala Richter. Altres dos han registrat una intensitat de 2,7 i 2,8º. Alguns s’han deixat sentir a part de la muntanya alacantina.

Sense lamentar danys

El Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat Valenciana no ha rebut cap cridada alertant dels danys que pogueren haver causat els sismes, pel que no ha hagut que lamentar danys de cap tipus. No obstant, moltes persones sí han mostra la seua preocupació a través de les xarxes socials.

La zona sud de la província és la que major risc té de registrar terratrèmols amb capacitat destructiva, que podrien arribar als 6º Richter. Per això, els experts recomanen que les construccions es facen tenint en compte la norma de sismeresistència.