Home Destacats La UPCCA d’Ibi es suma a la campanya pel Dia Mundial de...

La UPCCA d’Ibi es suma a la campanya pel Dia Mundial de la Salut Mental

63
0
SHARE

La pandèmia ha alterat la salut de les persones en el seu més ampli espectre, tant a nivell físic com mental i social. S’ha incrementat el consum de drogues, especialment en la població adulta major de 65 anys, tal com indica l’informe 2020 de la Junta Internacional de Fiscalització d’Estupefaents, sent Espanya el país que lidera el consum de “Benzodiazepines” a nivell mundial, en una llista de 85 països de tot el món.

L’Informe d’Observatori Europeu de Drogues i Addiccions també assenyala que, en aquest últim any, el consum d’ansiolítics i antidepressius ha augmentat considerablement i és Espanya el tercer país europeu amb més consum, només superat per Croàcia i Portugal.

Amb aquestes xifres, la UPCCA de l’Ajuntament d’Ibi (Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives), s’ha sumat a la campanya del 10 d’octubre, Dia Mundial de la Salut Mental, en la qual s’informa i es consciència sobre la importància de la prevenció de les addiccions. Sempre des de la promoció de la salut mental i el benestar emocional, informant de la correlació existent ens addiccions i salut mental i informant dels psicofàrmacs, el seu increment i la sensibilitzant la ciutadania que poden desenvolupar una addicció física i psicològica. A més, també s’informa sobre el mal ús dels mateixos o la “polifarmàcia” pot portar a la mort per sobredosi.