Home Alcoi La UPV, entre les 10 millors universitats espanyoles i la millor de...

La UPV, entre les 10 millors universitats espanyoles i la millor de la Comunitat segons el QS World University Ranking

320
0
SHARE

La Universitat Politècnica de València es troba entre les 10 millors universitats d’Espanya i és la millor de la Comunitat Valenciana, segons l’última edició de el prestigiós QS World University Rànquing. Pel que fa a la posició global, el rànquing QS situa la UPV entre les 400 millors universitats de tot el món, en concret en la posició 371 d’aquesta classificació elaborada per la consultora Quacquarelli Symonds. En l’àmbit mundial, el QS World University Rànquing està liderat per l’Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT) per setè any consecutiu; li segueixen les universitats d’Oxford, Stanford i Cambridge.

Millor universitat pública d’Espanya en ràtio de docents per estudiant

Per dur a terme l’estudi, la consultora Quacquarelli Symonds considera sis dimensions de les institucions d’educació superior: la reputació acadèmica, la reputació per a les empreses, l’impacte de la recerca, la ràtio d’estudiants per cada docent i la proporció d’alumnat i professorat internacional.

La UPV destaca en la ràtio de docents per estudiant, ja que es troba en la posició 177 en l’àmbit mundial i és la primera universitat pública a Espanya en aquest paràmetre; també destaca en reputació acadèmica, amb la posició 331 en el món i en reputació per a empreses, amb la posició 501.

La Universitat Politècnica de València és l’única universitat de la Comunitat Valenciana que es troba entre les 400 millors del món, segons el rànquing QS. Pel que fa a les politècniques espanyoles, la UPV és la segona més ben situada en el rànquing.

QS World University Rànquing

El QS World University Rànquing es publica anualment des de l’any 2004; elaborat per la consultora britànica Quacquarelli Symonds. Es tracta d’un dels índexs més prestigiosos de món, juntament amb a el rànquing de Xangai i el THE (Times Higher Education). Aquest any, el rànquing QS ha analitzat 6.415 universitats de tot el món, d’entre els més de 22.000 centres existents. D’aquests, 1.705 van arribar a la taula d’avaluació final.

Els resultats han tingut en compte 14,7 milions d’articles acadèmics publicats entre 2015 i 2019 i els 96 milions de cites rebudes per aquests articles; també s’han considerat les opinions expertes de més de 130.000 docents i de més de 75.000 representants d’empreses.

Rànquings internacionals

Cal destacar que la consultora Quacquarelli Symonds també elabora el QS World University Rankings per matèries, que en la seva última edició situa a la UPV com a referent en 15 disciplines. Aquest resultat s’uneix a les excel·lents posicions de la Universitat Politècnica de València en altres rànquings nacionals i internacionals, com l’Academic Rànquing of World Universities -rànquing de Xangai-, que reconeix a la UPV com la millor universitat politècnica d’Espanya.