Home Alcoi La UPV es reuneix a Alcoi amb l’empresariat i l’Ajuntament per a...

La UPV es reuneix a Alcoi amb l’empresariat i l’Ajuntament per a conèixer de primera mà les necessitats del teixit industrial de la zona

273
0
SHARE

El Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV) ha acollit una reunió amb responsables d’empreses de les comarques de la Foia de Castalla, Vall d’Albaida, L’Alacantí, L’Alcoià i El Comtat, en la qual també ha estat present l’Ajuntament d’Alcoi.

La jornada de treball també ha servit perquè el nou rector de la UPV, José E. Capilla, conega de primera mà el potencial del teixit industrial i empresarial de l’entorn d’Alcoi.

Durant la reunió, en la qual han assistit més de 20 empreses, Pau Bernabeu ha indicat que “és el moment d’asseure’ns tots junts a pensar com volem que siga el nostre campus en els pròxims 50 anys. Tenim clar que no podem separar la docència universitària dels interessos formatius de les empreses en clau comarcal”. El director ha posat a la disposició de l’empresariat els importants grups d’investigació i les seues capacitats aplicables perfectament a les empreses de l’entorn.

Bernabeu indica que “hem de ser capaços de donar resposta al nostre alumnat i al professorat, però també a l’entorn empresarial”. El director sosté que “el nostre aval competitiu es demostra amb xifres: hem tingut la nota de tall més alta dels últims anys i una important llista d’espera. Significa que l’alumnat vol estudiar a Alcoi i oferim una formació capacitada, la qual cosa es tradueix en titulats amb major especialització”. El màxim representant del campus també ha instat l’ajuntament i al rector, José E. Capilla, a posar en marxa el projecte de la Ciutat Politècnica de la Innovació a Alcoi.

Les empreses, entitats i associacions que han assistit a la trobada han sigut Multiscan Technologies, Korott, R. Belda Llorens, Tutto Piccolo, Nirvel, Erum, Cambra de Comerç, Ubesol, Aceitunas L’Espanyola, IBIAE, Acteco, Hilaturas Miel SA, Aceitunas El Serpis, Actiu, Unión Alcoyana Seguros, Germaine de Capuccini, Adsalsa, Caixa Ontinyent, Bornay, Flinsa, AuresTic, Foradia i FEDAC.

Visita a empreses

L’equip rectoral de la UPV, acompanyat per part de l’equip directiu del Campus d’Alcoi, han mantingut reunions en diferents empreses de la zona d’influència del campus alcoià.

El nou equip directiu s’ha fixat com a prioritat mantenir un contacte directe amb les empreses de manera bidireccional. En aquesta ocasió, han visitat les empreses Multiscan Technologies, Actiu, Korott i Aceitunas El Serpis.