Home Alcoi La urbanització alcoiana de l’Estepar s’envolta d’un tallafocs per a prevenir incendis...

La urbanització alcoiana de l’Estepar s’envolta d’un tallafocs per a prevenir incendis dins del PLPI

0
SHARE
Tallafocs al voltant de la urbanització de l'Estepar d'Alcoi.

S’han iniciat a Alcoi els treballs corresponents als tallafocs de l’Estepar inclosos en el Pla Local de Prevenció d’Incendis (PLPI) subvencionats per la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica dins del Fons Estratègic municipal de prevenció d’incendis i gestió forestal 2023. L’actuació suposa una despesa de 39.380,41€ i és una de les cinc accions executades per l’Ajuntament d’Alcoi durant 2023 del PLPI.

L’actuació consisteix en l’obertura d’una faixa tallafocs d’una amplària de 40 metres al voltant de la urbanització Estepar. Els treballs es realitzen per una empresa especialitzada que realitza en primer lloc l’assocament de pins i la poda de carrasques. Posteriorment es retira el material vegetal per a procedir al triturat i finalment un tractor s’encarrega de desbrossar les espècies piròfites com l’argelaga o l’estepa. Així mateix es salvaguarden espècies autòctones com ginebres i altres.

Recurs per a l’extinció d’incendis

Aquestes infraestructures procuren una protecció que ralenteix tant l’entrada de foc a la urbanització com la possible propagació des de l’interior cap a la zona forestal. Els mitjans d’extinció disposen d’una oportunitat en un lloc segur per a poder treballar en aquestos tallafocs en cas de haver de lluitar contra un incendi.