Home Alcoià La vacunació per al tram d’edat entre 40 i 50 anys comença...

La vacunació per al tram d’edat entre 40 i 50 anys comença el proper 17 juny mentre la població valenciana vacunada arriba al 33%

683
0
SHARE

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que el proper juny serà el mes clau en el procés de vacunació contra la Covid19. Així ho ha assegurat després de participar en la reunió de seguiment del procés de vacunació, a la qual també han assistit la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, i de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, a més d’alts càrrecs i tècnics d’aquesta última conselleria.

El president ha avançat que el dia 17 de juny donarà començament la vacunació de la franja d’edat compresa entre els 40 i els 50 anys, i que prèviament -durant la primera quinzena del mes- tots els majors de 50 anys hauran rebut a l’almenys una dosi o estaran ja immunitzats. Durant la seva intervenció, Ximo Puig ha destacat que la Comunitat Valenciana ha superat els 2 milions de vacunes administrades. Un 16% de la població ja té la pauta completa i un de cada tres valencians (33%) ha rebut a l’almenys una dosi.

En aquest sentit, ha explicat que el procés de vacunació avança “a bon ritme”, assegurant que en només una setmana s’ha arribat a la xifra rècord de 290.000 dosis inoculades. Així mateix, ha assenyalat que aquesta setmana s’han rebut 267.000 dosis, i que està previst que en les dues últimes setmanes de maig arriben un total de 433.000, més les que distribueix Janssen, que encara estan per detallar.

El president també ha volgut posar en valor “l’excel·lent tracte humà i professionalitat” dels treballadors sanitaris que estan vacunant; la “coordinació eficient” de tota la logística; així com la “confiança massiva de la societat valenciana” en el procés de vacunació que ha qualificat de “segur, àgil i eficient”.

Protegir els més vulnerables

El cap de el Consell ha explicat que en 4 mesos, ja s’ha completat la vacunació de totes les persones que viuen en residències, i també s’ha vacunat a tots els majors de 80 anys. A més, ha assegurat que el 93% de les persones incloses en el tram d’edat comprès entre els 70 i els 79 anys ha rebut al almenys una dosi, i la meitat d’elles ja està immunitzada per complet.

Pel que fa a les persones majors de 60, el president ha indicat que a finals del mes de maig hi seran tots immunitzats. El president ha assegurat que el procés seguit ha permès que ja estiga protegida bona part de la població que més preocupava a tota la societat valenciana. En aquest sentit, ha manifestat que “protegir els més vulnerables, i als que ens han cuidat tota la vida, és el que fa una societat decent i familiar com la nostra”.

Finalment, Puig ha explicat que la incidència actual és de 35 casos -única a Espanya i referència a Europa- i que els hospitals estan en nivells d’agost, “gràcies a l’esforç de tota la societat, que ha donat una lliçó de civisme”, el que possibilita una “obertura progressiva que ens encamina, per fi, cap a un estiu ple d’esperança”, ha conclòs.