Home Alcoià La Volta Ciclista a Espanya fa d’Ibi l’aparador de l’interior alacantí amb...

La Volta Ciclista a Espanya fa d’Ibi l’aparador de l’interior alacantí amb l’eixida de la 3ª etapa

0
SHARE

La Volta Ciclista a Espanya 2019 atorgarà protagonisme a una de les zones que diversos equips internacionals utilitzen per a entrenar-se. Serà en la tercera etapa, el 26 d’agost, quan la vila d’Ibi albergarà als 22 equips participants en la cursa. Qualsevol persona podrà veure llavors a alguns dels millors ciclistes del món abans del començament d’una etapa que permetrà a Ibi, i a altres localitats de l’interior alacantí, mostrar la seua imatge a 190 països de tot el món.

Fa escassos anys, les comarques de la muntanya alacantina vivien una jornada màgica de ciclisme, un dels esports més seguits pels habitants de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Una de les etapes de la Volta Ciclista a Espanya, la tercera carrera sobre bicicletes més important del món, recorria tot l’interior alacantí, suposant una oportunitat per a les poblacions de la zona de mostrar-se davant una audiència potencial de milions de persones en 190 països de tot el món. La televisió té un paper important en la difusió de les poblacions que travessa la carrera.

Ibi va ser una de les poblacions de l’interior alacantí que en l’anterior pas de la Volta Ciclista a Espanya no va poder divulgar els seus atractius per una errada en la retransmissió, pel que va rebre el compromís per part de l’organització de poder redimir-se. Cosa que ocorrerà el proper 26 d’agost, quan la vila joguetera no sols serà travessada pels 22 equips en carrera, sinó que albergarà l’eixida de la tercera etapa en aquesta edició. Tot a una zona que molts equips inclús utilitzen per a entrenar degut a les condicions de l’interior alacantí per al ciclisme.

L’eixida de l’etapa des d’Ibi permetrà que milers de persones puguen veure de prop a algunes de les principals figures del pelotó internacional, que estaran presents en la cursa. De fet, qualsevol persona podrà apropar-se als autobusos dels corredors per a veure els seus calfaments. Un atractiu al que es sumen la fan zone que l’organització de la Volta portarà a Ibi, a banda de les activitats que prepara la pròpia població per a mostrar-se de la mà de la carrera ciclista després de no haver-ho pogut fer en el seu darrer pas per la població.

L’Ajuntament d’Ibi ha modificat el recorregut per a l’eixida de l’etapa amb la finalitat de mostrar el potencial industrial que atresora.