Home Alcoià La Volta Ciclista a la província d’Alacant visita aquest cap de setmana...

La Volta Ciclista a la província d’Alacant visita aquest cap de setmana la muntanya alacantina

813
0
SHARE

Aquest proper cap de setmana es disputa la XXIV Volta Ciclista a la província d’Alacant ‘Costa Blanca’, un esdeveniment esportiu de caràcter internacional en què es donaran cita els millors corredors de les categories Elit i Sub23, escalafó previ a l’ciclisme professional.
El president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, el Diputat d’Esports, Bernabé Cano, i el Director General de la prova, Jaume Serna, han presentat els detalls d’aquesta cursa, que tindrà lloc els dies 25, 26 i 27 de setembre i que està considerada com la més representativa de la província i una de les més destacades a nivell autonòmic i nacional.

“Cada vegada que parlem d’esport parlem de turisme. Per això, ens agrada aprofitar aquest tipus d’iniciatives per fomentar l’activitat física, però també per difondre la riquesa del nostre territori”, ha assenyalat el president, que ha insistit que “tot i les dificultats imposades per la Covid, seguim treballant per promocionar els nostres municipis i impulsar proves de qualitat amb la màxima salvaguarda de la seguretat, tant per al públic com per als equips”.

La Volta a la província d’Alacant s’enceta aquest divendres 25 a les 15:00 hores des de La Nucia. L’Alfàs del Pi, Finestrat, Sella, Penàguila, Benifallim, Torre de les Maçanes, Mutxamel o del Campello són altres dels municipis pels quals discorrerà aquesta intensa jornada de 134 quilòmetres que culminarà en un escenari natural únic i inèdit per al ciclisme de carretera, les Coves de l’Canelobre, a Busot.

Un dia més tard, el dissabte 26, els corredors s’enfrontaran també a la localitat de Busot a una cronoescalada individual de 2,8 quilòmetres. Finalment, diumenge 27, es disputarà la tercera i última etapa d’aquest campionat, una jornada d’interior que començarà a Callosa de Segura i acabarà a Sant Vicent de l’Raspeig. En total, 153 quilòmetres entre els quals es troba un dur ascens a l’extraordinari i mític port del Xorret de Catí.

El director de l’esdeveniment ha destacat la gran acceptació d’aquesta carrera, “en què es donaran cita 22 equips; vint del territori nacional, un de Colòmbia i un altre de Portugal”. També ha explicat que “tot i que vam rebre prop de mig centenar de sol·licituds, hem hagut de limitar la participació per evitar massificacions”. Així mateix, Serna ha recalcat que “la necessitat d’aquest tipus de proves perquè els joves completen la seua formació i arriben a el camp professional”.

Per la seva banda, el diputat Bernabé Cano ha assenyalat que “per a la Diputació d’Alacant és essencial promoure aquest tipus d’esdeveniments, tant des del punt de vista professional com turístic, ja que a través d’aquests esdeveniments promocionem els nostres municipis, especialment dels d’interior, i la qualitat de les nostres carreteres”.