Home Alcoi La xifra de visitants cau un 50% a Alcoi, que busca alternatives...

La xifra de visitants cau un 50% a Alcoi, que busca alternatives en iniciatives de turisme rural

392
0
SHARE

Les dades turístiques d’aquest estiu a Alcoi no han sigut positives degut a la pandèmia de Covid19, a excepció del sector hostaler, que sí ha registrat bones dades. Hi ha hagut rutes plenes, però amb menys turistes per les mesures de protecció sanitària. Un fet que ha reorientat les iniciatives turístiques llançades des de la ciutat cap a experiències més rurals que s’enceten aquest proper cap de setmana.

La pandèmia mundial de coronavirus i les limitacions a la mobilitat de les persones per a evitar més contagis han tingut efectes catastròfics en àmbits econòmics tant importants a tota Espanya com el turisme. La xifra de visitants a totes les destinacions de referència ha caigut a xifres que no es recorden a la zona. Una situació que també ha afectat a la ciutat amb més potencial turístic de la muntanya alacantina: Alcoi. El seu Ajuntament ha fet d’aquesta vessant una de les principals apostes per a crear un nou sector econòmic durant els darrers anys.

La proliferació d’empreses i iniciatives relacionades amb el turisme a Alcoi ha suposat tot un impuls per als recursos turístics de la ciutat dels ponts. Tot i això, la Covid19 ha fet mal en un sector que ha reduït aproximadament a la meitat la quantitat de clients que rebia. Un percentatge que, en el cas de la Tourist Info alcoiana, ha augmentat fins el 70% aquest estiu. Tot i això, iniciatives com les rutes guiades pels recursos de la ciutat han estat plenes durant totes les dates de l’estiu, encara que amb menys turistes per a complir les mesures de seguretat sanitària.

Només el sector de l’hostaleria ha registrat bones dades durant un estiu en el que ha primat el visitant de proximitat. Els turistes que han visitat Alcoi aquest estiu provenien majoritàriament de les comarques limítrofs amb l’Alcoià. Per a recuperar impuls en el turisme alcoià, Ajuntament i empresaris del sector han creat una programació que es centre en experiències més rurals i en família. Es tracta d’activitats que es posen en marxa al fil del Dia Mundial del Turisme i que comprenen, entre altres, degustacions de productes autòctons i la possibilitat de recórrer el llit del riu sobre cavalls o burretes.

La majoria de les iniciatives turístiques programades requereixen d’inscripció a la web de turisme alcoiana, a banda del compliment de les mesures contra el coronavirus.