Home Alcoià L’actual President de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, serà el candidat del...

L’actual President de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, serà el candidat del PP a presidir la Generalitat en 2023

228
0
SHARE

El nou president de el Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, ha afirmat en el seu primer discurs en el XV Congrés com a nou president del’ PPCV que “el canvi és imparable. S’acaba el temps de la divisió i el menyspreu de la Comunitat”. Mazón ha desgranat les principals línies d’actuació més urgents després de mostrar el suport de l’PP a la propera candidatura perquè València siga seu de la Copa Amèrica.

“Posada en marxa dels centres de congressos d’Elx i Alacant que són compatibles, la situació de les infraestructures que són pedra angular, sobretot a Castelló, és intolerable el retard en el corredor mediterrani i l’AVE autonòmic entre les tres províncies, les rodalies ferroviàries i el ple suport a el model turístic de la Comunitat Valenciana. No hi ha alternativa i cal donar-li suport”.

El president popular ha afirmat que “ningú ens tregui ni una gota d’aigua més i tornem on ens correspon. Baixarem els impostos, i suprimirem els impostos de successions, donacions, patrimoni i actes jurídics documentats. El meu suport a l’ampliació del Port de València perquè és sostenible i compatible i la situació del finançament autonòmic. Som la comunitat pitjor finançada. Això no és joc d’esgrima sinó una cosa molt seriosa perquè estan en joc les infraestructures educatives, sanitat, serveis socials,… la situació d’injustícia de la Comunitat Valenciana s’acabarà per sempre”.

El nou president ha assenyalat que “trepitgem fort i hem agafat la bandera de la Comunitat” i ha agraït a Pablo Casado que tingui la Comunitat Valenciana entre la seva prioritat. El futur d’Espanya s’escriu a la Comunitat Valenciana. Nosaltres estem treballant i construint de baix a dalt. Som el partit que més es vol semblar a la seva gent i nosaltres serem la seva corretja de transmissió”.

Mazón també ha tingut unes paraules de reconeixement en la seva intervenció a Isabel Bonig. “La força que herete té a veure amb el pitjor moment que ha tingut aquest partit i que ha tingut en Isabel a la millor defensora d’aquest projecte”. El líder popular ha afirmat que “el canvi ja és imparable. S’acaba el temps de la divisió entre ciutadans i toca passar pàgina als temps de l’menyspreu. S’acaba el temps en què cal triar entre bons o dolents segons pensen com el govern o no. Bons o dolents en funció de si parlen una o altra llengua. Crec en aquesta força integradora, en què tenim els mateixos drets els d’Oriola, els de Nules, d’Alacant o els de Castelló. Tots som valencians de primera divisió. Sóc valencià perquè sóc alacantí. I sóc espanyol precisament perquè sóc valencià. No cal triar entre el verd i el desenvolupament, entre províncies o autonomies… Per què no només opten per la supressió de les diputacions sinó que s’acabin les províncies a Espanya. No ho volen entendre. No és traient les províncies com es fa més gran l’autonomia. És la suma d’aquestes quan el comú es fa més gran”.

Mazón ha assenyalat que “ja n’hi ha prou de dividir. S’acaba el temps de la divisió i el temps del menyspreu. Li demane a Puig que deixi de reunir-se amb els ministres de Sánchez perquè cada vegada que es reuneix eixim perdent. Es reuneix amb Montero pel canvi de model de finançament i li diu que no ho va a abordar. Es reuneix amb Ribera i li diu no al transvasament. Es reuneix amb Ábalos i som la pitjor comunitat en inversió d’infraestructures i les poques que hi ha no s’executen. Als que promouen els paisos catalans se’ls indulta i Puig els aplaudeix deixant als sectors estratègics més importants de la Comunitat Valenciana fora dels fons europeus. És millor que Puig es quedi quiet”.

Carlos Mazón ha indicat que “el codi verd, el codi social, serà molt important perquè ho il·lumina tot. El nostre partit va xafar fort a Madrid. Sabeu el que pense del finançament, l’aigua, la comunitat educativa, la convivència entre les llengües oficials… però en aquest moment he de prioritzar la gent més vulnerable que es troba en situació d’exclusió. La bretxa social s’ha engrandit en aquests últims set anys. El 42% dels joves es troba en situació d’atur. Per això posarem en marxa un pla de xoc exprés per crear ocupació entre els joves. Hi ha 200.000 valencians en risc de pobresa extrema i que no han pogut accedir a l’ingrés mínim vital ni a la renda valenciana d’inclusió”.

“No penso seguir avançant sense aquells que pitjor ho estan passant. La Comunitat del futur per la qual lluitarem, no deixarà enrere a qui més ho necessita. Aquesta és la meva promesa prioritària per avui”. Finalment, Carlos Mazón ha conclòs assenyalant que “no som els protagonistes, som els impulsors. No som la fi, som l’instrument, però som el millor instrument que tenen els ciutadans per canviar i llançar el futur de la meva terra que és la nostra”.