Home Alcoi L’Agora introdueix millores que reforcen l’accessibilitat

L’Agora introdueix millores que reforcen l’accessibilitat

0
SHARE

L’Ajuntament d’Alcoi ha dut a terme una sèrie d’intervencions que milloren l’accessibilitat a l’Àgora, responent d’aquesta manera a la demanda de col•lectius i persones amb diversitat funcional. Les obres garanteixen un accés fàcil i segur a aquest espai, tant des de la plaça de Ramón y Cajal com des del carrer Sant Mateu.

La primera de les actuacions forma part de les obres de reurbanització de la plaça Ramón y Cajal i el carrer Sant Francesc, incloses en la EDUSI-Alcoidemà i cofinançades amb fons procedents del Programa Operatiu FEDER de Creixement Sostenible 2014-2020. El projecte ha suposat també millores al carrer Sant Mateu, on s’han ampliat les voreres, que s’igualen al carrer en una única plataforma per als vianants a l’altura del pas de vianants. D’aquesta manera, es pot accedir de forma totalment còmoda i segura a l’ascensor situat en aquest carrer, segons ha explicat el regidor d’Ocupació i Empresa, Alberto Belda.
D’altra banda, en eliminar voreres i vorades, l’entrada per la plaça de Ramón y Cajal és ara totalment diàfana, amb portes que s’obrin de manera automàtica. A més, en aquest punt s’ha instal•lat una rampa metàl•lica que compleix amb la normativa d’accessibilitat i el pressupost de la qual ascendeix a 19.177’05 euros, IVA inclòs.

Així mateix, s’ha adaptat la porta que comunica la zona d’Àgora Oberta i Àgora Emprenedors, seguint també la normativa d’accessibilitat i permetent una transició fluida en tot el complex.

Adequació d’espais i seguretat

Al costat d’aquestes millores, durant el mes de novembre s’han dut a terme diferents accions destinades a actualitzar i adequar les diferents àrees de l’Àgora. D’aquesta manera, s’ha procedit a la instal•lació de panells per a insonoritzar Àgora Oberta, solucionant els problemes de reverberació i ressò detectats. Uns treballs per als quals s’han destinat 30.135 euros IVA inclòs.

D’altra banda, s’ha completat la millora dels sistemes de seguretat anti incendis, millorant aquest espai públic per a atendre les noves necessitats dels esdeveniments que en ell es realitzen. Aquesta intervenció ha suposat una inversió de 20. 296,15 euros, IVA inclòs.

A més, s’ha executat l’envidrament de diverses zones per a millorar el seu aïllament, actuació per a la qual s’han destinat 21.877,98 euros, IVA inclòs.

En total, comptabilitzant les actuacions en accessibilitat i les corresponents a l’adequació i millora dels diferents espais, s’han invertit 91.486,18 euros.