Home Alcoi L’Ajuntament d’Alcoi aconsegueix prop de 480.000 per a restaurar dos edificis públics...

L’Ajuntament d’Alcoi aconsegueix prop de 480.000 per a restaurar dos edificis públics i destinar-los a lloguer social

431
0
SHARE
Façana de l'Ajuntament d'Alcoi.
Façana de l'Ajuntament d'Alcoi.

L’Ajuntament d’Alcoi ha aconseguit un total de 479.365,55 euros del programa ‘Recuperem Llars’ que ha dut a terme la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, de la Generalitat a través de la Direcció General de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica.

El citat pla ‘Recuperem Llars’ està encaminat a la rehabilitació d’habitatges o edificis d’habitatges d’entitats locals per a destinar-los a habitatge de lloguer amb finalitats socials. El nostre Ajuntament treballarà en l’adequació de dos edificis municipals.

Tal com estableixen les bases de la convocatòria, les subvencions poden destinar-se tant a les actuacions prèvies necessàries per a escometre l’adequació de l’habitatge o l’immoble, així com a les obres de rehabilitació, renovació, ampliació o adequació destinada a aconseguir les degudes condicions d’habitabilitat de l’habitatge. També a qualsevol intervenció destinada a millorar elements comuns en el cas de tractar-se d’una rehabilitació d’un edifici complet i fins i tot a l’adquisició de l’immoble prèvia a la seua rehabilitació, en el seu cas.

Respecte a les condicions de les actuacions és important assenyalar que els habitatges o els edificis a rehabilitar han de tindre una antiguitat superior a 30 anys i han de comptar amb l’Informe d’Avaluació de l’Edifici (IEEV.CV), emplenat i registrat. El termini per a executar les obres no podrà excedir de 24 mesos, pròrroga justificada de fins a un màxim de 6 mesos i no podran estar iniciades abans de la sol·licitud de les ajudes.

La regidora d’Habitatge, María Baca, afirma que: “Aquest pla té com a objectiu principal augmentar el parc d’habitatge amb finalitat social, així com recuperar i rehabilitar el patrimoni municipal per a garantir les millors condicions d’habitabilitat als habitatges públics. A més d’ampliar l’oferta pública, també té com a finalitat, incentivar la regeneració urbana de la zona. Des de l’Ajuntament duem a terme polítiques que puguen combatre les desigualtats, donant més oportunitats a les persones més vulnerables”.