Home Alcoi L’Ajuntament d´Alcoi actua en el marge del riu de la zona de...

L’Ajuntament d´Alcoi actua en el marge del riu de la zona de la fàbrica l’Escaló

0
SHARE

El passat mes de febrer, i dins de les conseqüències que la DANA va produir en la ciutat, es va desprendre un mur del marge del riu en la zona de la fàbrica l’Escaló. La Confederació Hidrogràfica del Xúquer va fer un requeriment a l’Ajuntament per restaurar aquesta zona del riu Serpis i des del departament de Medi Ambient s’ha actuat amb maquinària per retirar aquest mur, preparant l’àrea i els terrenys adjacents per fer una restauració d’aquesta zona fluvial. Cal recordar que l’actuació es va incloure en les subvencions sol•licitades per a arreglar totes les destrosses que el fenomen meteorològic va provocar a Alcoi.
Dins de les actuacions municipals, a banda de la retirada del mur, es pretén consolidar els marges i repoblar l’espai amb espècies autòctones de bosc de ribera. El Departament de Medi Ambient té previst, amb la partida de repoblació – restauració de barrancs i zones periurbanes, adequar la zona on es plantaran diferents espècies durant l’època de la tardor. Amb la replantació s’intenta consolidar la zona, evitant posteriors solsides i, a més a més, millorar l’aspecte ambiental d’aquest lloc.
El regidor de Transició Ecològica, Jordi Silvestre, explica: “L’Ajuntament ha realitzat actuacions en el marge del riu Serpis, en la zona on està situada la fàbrica de l’Escaló, ja que hi havia un mur afectat per la DANA. A més de retirar el mur, volem restaurar la zona i repoblar aquesta part de la ribera amb espècies autòctones, consolidant els marges. Aquesta part de replantació però, la deixem per a la tardor, ja que l’època és molt més adient”.