Home Alcoi L’Ajuntament d’Alcoi instal·larà una malla metàl·lica com a solució temporal a les...

L’Ajuntament d’Alcoi instal·larà una malla metàl·lica com a solució temporal a les solsides de la Beniata

616
0
SHARE

El passat mes d’abril, les quantioses pluges caigudes sobre la ciutat d’Alcoi van provocar l’enfonsament de la vessant de la Beniata. Aquesta zona suporta bona part de les noves instal·lacions del Campus d’Alcoi de la UPV, que de fet és la propietària dels terrenys. Des de llavors, tant l’Ajuntament d’Alcoi com la pròpia universitat busquen una solució per a aquest barranc que acabe amb els corriments de terres.

No obstant, la necessitat de garantir la seguretat de persones i immobles a aquesta zona ha fet que el Consistori alcoià haja decidit invertir de forma subsidiària en ella. Ho farà una vegada licitats els treballs, en els que està prevista una inversió d’entre 80.000 i 100.000 euros. Suma que aportarà inicialment l’Ajuntament, encara que posteriorment repercutirà a l’ens univertari.

Els estudis duts a terme descarten moviments de terra més enllà de la superfície, pel que l’estabilitat de la vessant no corre perill. D’ací que la solució decidida pel Consistori passe per la instal·lació d’una malla metàl·lica que retinga els possibles lliscaments de terra i pedres. Uns treballs que el Govern municipal alcoià considera urgents, una posició de la que discrepa la UPV i que ha motivat el caràcter subsidiari de les obres.

La de la malla és una solució temporal que es veurà complementada més endavant amb altra que done una solució definitiva a la vessant de la Beniata. Aquest terreny no pateix moviments profunds com sí ocorre al polígon industrial Santiago Payà. Ara bé, encara s’està negociant entre les dos parts de quina manera s’afronten uns treballs que tindran un cost previsiblement superior a la inversió prevista per a la malla.