Home Alcoi L’Ajuntament d’Alcoi llança una campanya per conscienciar a la ciutadania perquè arreplegue...

L’Ajuntament d’Alcoi llança una campanya per conscienciar a la ciutadania perquè arreplegue els excrements canins

146
0
SHARE

L’Ajuntament d’Alcoi porta endavant una campanya per conscienciar a la ciutadania de la importància de recollir els excrements de les mascotes al carrer.

«Es tracta d’un problema que ens afecta a tothom, sabem que la major part de les persones actua correctament, així i tot, hi ha qui no, per això busquem la col·laboració i conscienciació. A més a més, és una acció que està penalitzada en l’ordenança d’higiene urbana i de convivència amb animals. El que necessitem és una ciutadania compromesa amb una ciutat neta», explica el regidor de Transició Ecològica, Jordi Silvestre.

Recordem tal com s’explica en l’article 33 de l’Ordenança Municipal sobre la convivència amb d’animals, que els excrements podran incloure’s en els residus domiciliaris per mitjà de la bossa de recollida habitual o caldrà introduir-los dins de bosses perfectament tancades per a ser depositades en papereres o contenidors de restes. És obligatori portar bosses per a la recollida dels excrements i, en cas de no portar cap bossa, aquest fet serà motiu de sanció.

No portar la bossa es considera una sanció lleu, sancionada amb multes de 30,05 a 601,01 euros. A més, l’ordenança especifica que, no adoptar les mesures necessàries per a impedir que els animals de companyia embruten les voreres, se sancionarà amb una multa de 150,25 euros, la primera vegada i en el cas que l’animal embrute les zones de jocs o jardins on acudisquen xiquets, encara que siga sense la presència d’aquests, la multa serà de 601,01 euros, la primera vegada.

El regidor recorda que «la gent deu col·laborar i actuar per mantenir la ciutat neta amb accions molt senzilles de civisme com, arreplegar la mascareta si ens cau al carrer i no deixar-la a terra, no d’utilitzar les papereres com a contenidors ni tirar a terra les puntetes dels cigarrets, igualment és important complir l’horari dels contenidors per evitar problemes i poder gestionar millor els residus».

Recordem que tal com s’especifica en l’article 37 de l’Ordenança d’Higiene Urbana, l’horari per als contenidors de restes, vidre i orgànic és de 19 a 24 hores. Mentre que els contenidors d’envasos, paper-cartó i els soterrats es poden fer servir durant tot el dia.