Home Alcoi L’Ajuntament d´Alcoi subscriu un conveni amb MicroBank per a reactivar l’autoocupació i...

L’Ajuntament d´Alcoi subscriu un conveni amb MicroBank per a reactivar l’autoocupació i l’activitat emprenedora

557
0
SHARE

L’Ajuntament d’Alcoi i MicroBank han signat un conveni de col•laboració per a facilitar el finançament de projectes empresarials a través de microcrèdits. Sobre la base d’aquest conveni, es finançarà la creació o ampliació de microempreses, negocis d’autònoms i projectes d’autoocupació amb l’objectiu de contribuir al desenvolupament del teixit productiu.
Amb la signatura d’aquest acord, s’estableix una línia de finançament d’1 milió d’euros per a potenciar l’autoocupació i incentivar l’activitat emprenedora, afavorint la igualtat d’oportunitats entre homes i dones, persones amb discapacitat, amb especial atenció als col•lectius en situació de vulnerabilitat.
La regidor d’Hisenda, Vanessa Moltó, destaca l’oportunitat d’accedir a crèdit en moments especialment complicats: “El conveni signat amb Microbank permet que aquells emprenedors, que necessiten microcrèdits de fins a 25.000 euros puguen accedir a ells. Cal tindre en compte, que el conveni té major importància si cap en moments com els actuals, on els efectes econòmics de la Covid19 ha afectat especialment a autònoms i micropimes. Des de l’Ajuntament d’Alcoi, en l’Àgora, es tutoritza el pla d’empresa d’aquests emprenedors i se’ls deriva quan l’informe és favorable. Pensem que són microcrèdits per a persones que és difícil que puguen accedir a una altra mena de finançament i que no requereix d’avals o garanties sinó de la confiança en l’emprenedor i la viabilitat del projecte”.
Els beneficiaris seran professionals autònoms i microempreses amb menys de deu treballadors i una facturació anual inferior a dos milions d’euros. Els sol•licitants podran optar a microcrèdits per un import màxim de fins a 25.000 euros. Els projectes han de tindre un pla d’empresa i l’informe favorable de viabilitat elaborat per l’Ajuntament d’Alcoi.
El criteri de concessió de microcrèdits per part de MicroBank atén fonamentalment la confiança en la persona o l’equip que sol•licita el préstec i la viabilitat del projecte, podent accedir persones mancades de garanties i avals.
En virtut d’aquest conveni, l’Ajuntament d’Alcoi es compromet a detectar les necessitats de finançament, amb la finalitat de promoure l’autoocupació i l’establiment, consolidació o ampliació de microempreses i negocis d’autònoms i dirigir a les persones físiques o jurídiques assessorades per la corporació municipal a MicroBank perquè aquest analitze, i si escau aprove, les sol•licituds de finançament.
A més, en el context de la crisi sanitària, es posa a la disposició dels alcoians i alcoianes una nova línia de finançament destinat a autònoms i microempreses amb la finalitat d’atendre necessitats de circulant derivades de la Covid19. Aquesta línia compta amb el suport del Fons Europeu d’Inversions.