Home Alcoi L’Ajuntament d’Alcoi tanca 2018 amb superàvit d’1 milió i el deute més...

L’Ajuntament d’Alcoi tanca 2018 amb superàvit d’1 milió i el deute més baix de la seua Història

0
SHARE

L’Ajuntament d’Alcoi ha tancat el pressupost del 2018 amb bones dades econòmiques. Vora 1,2 milions superàvit amb un romanent positiu de tresoreria del prop de 67.000 euros i amb un compliment del 90% respecte a allò que s’anticipava en el projecte de pressupost per a l’anterior exercici. Amb aquestes dades, l’Ajuntament d’Alcoi té a dia de hui el menor endeutament de la seua Història recent i pot pagar als seus proveïdors en un termini d’una setmana.

La immensa majoria dels ajuntaments que composen les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla ja tenen aprovats els seus pressupostos. Aquest document és en el que es basa l’acció de govern dels respectius consistoris, amb normes estrictes en quant a l’endeutament durant els darrers anys per a evitar que es gaste allò que es té. Però els pressupostos són documents que es basen en previsions que s’han de veure referendades amb el tancament d’un determinat exercici en la gestió, i a l’interior alacantí estan tancant-se eixos balanços.

Per nombre d’habitants, Alcoi és la ciutat de referència a l’interior alacantí, a banda de la població amb un major pressupost. L’equip de govern socialista alcoià ha fet hui balanç del tancament del pressupost del 2018. Un balanç que ha revelat un superàvit d’1.155.000 euros derivat de l’acció de govern durant l’any passat, amb un romanent positiu de tresoreria ajustat de vora 67.000 euros. Aquestes dades parlen d’un 2018 en el que, a pesar de les davallades en taxes com l’IBI o les ajudes a famílies amb problemes, s’ha complert el 90% d’allò previst al pressupost.

Les dades han sigut presentades aquest dilluns en roda de premsa per part dels màxims responsables de l’àrea econòmica de l’Ajuntament d’Alcoi. Un consistori que es troba sanejat com no hi estava des de fa anys, afirmen, per davall del 44% d’endeutament amb els ens bancaris. Aquesta dada suposa l’endeutament més baix de la història moderna de la ciutat, fet que permet complir, a mitges, amb les regles d’estabilitat pressupostària imposades des de Madrid i que també facilita que el pagament als proveïdors, asseguren, es duga a terme en menys de 7 dies.

L’equip de govern alcoià ha reivindicat que aquells consistoris que es troben en bon estat econòmic puguen invertir en solucionar els problemes dels seus veïns, cosa que impedeix l’actual legislació aprovada pel govern Rajoy.