Home Destacats L’Ajuntament d’Ibi crida a la població a no celebrar festes privades per...

L’Ajuntament d’Ibi crida a la població a no celebrar festes privades per a substituir als Moros i Cristians

368
0
SHARE

Ibi, com la resta de les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, s’ha vist obligada a suspendre les seues Festes de Moros i Cristians. Les característiques d’aquests actes inclouen molta proximitat, germanor i contacte entre els participants, i també entre el públic. Degut al contacte estret entre persones que es produeix en aquests esdeveniments i al risc de propagació del coronavirus, cap població de l’interior alacantí celebrarà els festejos enguany.

Aquest dijous 10 de setembre deurien començar els actes festers amb l’Olleta, cosa que pot provocar que, a pesar d’estar suspesos, algunes persones duguen a terme festes privades. Un extrem que ha desaconsellat l’Ajuntament d’Ibi amb un bàndol municipal. L’administració iberuda demana als seus veïns que no duguen a terme concentracions en clau festiva per a evitar el perill de nous brots de Covid19.

El ban estableix la prohibició de celebrar passacarrers -ni amb banda de música ni només amb persones-, la celebració de festes privades amb més de 10 persones, el consum d’alcohol a la via pública, o l’apertura d’establiments hostalers més enllà de la 1 de la matinada. Els locals d’oci estan clausurats, més encara després de que la Generalitat Valenciana allargara per 21 dies més les restriccions per a aquests negocis. El Consistori de la vila joguetera demana a la població que, ara més que mai, es complisquen de totes totes les recomanacions sanitàries per a frenar la pandèmia.

Reforç policial

Tant la Policia Local d’Ibi com la Guàrdia Civil -amb quarter i unitat operativa a la localitat- incrementaran el nombre d’efectius disponibles durant les dates en que haurien de celebrar-se les Festes. L’objectiu és impedir la celebració de qualsevol acte no autoritzat sota la premisa de mantenir la Salut Pública, pel que estan autoritzats per a sancionar a aquelles persones que incomplisquen les normes.