Home Cultura L’Ajuntament d’Ibi organitza el programa del 8 de Març i la Marxa...

L’Ajuntament d’Ibi organitza el programa del 8 de Març i la Marxa de la Dona

0
SHARE
Moment de la lectura del manifest a Ibi en 2022

S’acosta el 8 de Març, Dia la Dona, i l’Ajuntament d’Ibi ho celebrarà mitjançant un programa d’actes, promogut per l’àrea d’Igualtat, que gira al voltant de la celebració. En primer lloc, no podia faltar la ja tradicional Marxa de la Dona. Aquesta es realitzarà el diumenge, 5 de març, amb eixida a les 9.30 h des de la plaça de la Palla i amb una durada de 2 hores. El seu recorregut pels voltants de la localitat comprendrà: plaça de la Palla, Patronat, camí de Sant Pasqual, Sopalm, la Rambla, la Devesa, el Pantanet, la Rambla Maria, Camí del Carrascar, la Pileta i, de nou, de tornada a la plaça de la Palla. Sempre amb la col·laboració de Joan Josep Sarrió que farà de guia.

Per al mateix dia 8 de Març, a les 10:30 h tindrà lloc a la plaça de la Llibertat la realització del Mural Col·lectiu 8M Dia de la Dona, amb la participació de col·lectius socials i la comunitat col·lectiva local. L’activitat estarà dinamitzada per l’alumnat 2n de Batxillerat Artístics de l’IES La Foia. A les 12:30 h, des de la plaça de la Llibertat, començarà una marxa a l’Ajuntament, en col·laboració amb l’Associació de Dones Veïnals Mariana Pineda.

I a les 13.00 h, l’Ajuntament d’Ibi acollirà la lectura del manifest del 8 de març.

Durant la jornada, a les 19:30 h al Teatro Río, s’interpretarà l’espectacle de dansa “Abre la puerta”, de la companyia Arraigo. L’entrada serà gratuïta i cal la prèvia recollida de la invitació a les taquilles del Teatre Río. Com a colofó ​​al dia, el vestíbul del Teatre Río, acull l’exposició de cartells 8M “Projecte Marquesines”, de l’alumnat de 1r de Batxillerat Artístic de l’IES La Foia.

Rafael Serralta, alcalde d’Ibi, declara “celebrem aquest dia pel que ja hem aconseguit en igualtat, però també per recordar el llarg camí que encara queda per recórrer en aquest sentit. Continua havent obstacles que impedeixen aquesta justa igualtat però seguirem lluitant perquè arribi el dia que siga real al cent per cent”.