Inici Alcoià L’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla acumulen 5 nous positius...

L’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla acumulen 5 nous positius per coronavirus en les darreres 3 jornades

690
0
COMPARTIR

L’aparició de nous casos de persones contagiades per la Covid19 a les comarques de l’interior alacantí ha patit un xicotet repunt des del passat dilluns -darrera data amb les dates actualitzades al visor de seguiment de la Conselleria de Sanitat Universal-. En concret, les poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han vist com 6 dels seus habitants han passat a formar part de les llistes de contagi per coronavirus.

El cas més preocupant és el de Castalla, que arrel de la detecció de dos positius a l’Associació de Familiars i Amics de Malalts d’Alzheimer (AFA) n’ha sumat altres 2. Des de dilluns són 4 nous contagiats els que contabilitza la capital de la Foia. Només altra localitat ha sumat nous contagis durant aquesta setmana, i és la ciutat d’Alcoi, que en suma un més. En el cas de la ciutat dels ponts són 10 les persones infectades pel virus durant les dos darreres setmanes.

Així les coses, el Departament de Salut d’Alcoi suma a hores d’ara un total de 417 contagis des de l’inici de la pandèmia, 17 dels quals s’han produït en les darreres dos setmanes. La xifra de víctimes de la Covid19 es manté estable des de fa prop de 3 mesos en les 116 persones, tot i que la nota negativa és el repunt d’atencions hospitalàries a pacients amb coronavirus. Algun d’ells ha tingut que entrar inclús en la UCI.

I tot en un context en el que l’àmbit familiar i el de l’oci són aquells en els que estan produint-se els contagis. Bona part d’ells afecten a persones més joves, aproximadament la meitat dels quals són assimptomàtics, pel que la detecció del virus és més complicada si cal.