Home Alcoià L’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla registren 55 nous contagis...

L’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla registren 55 nous contagis per coronavirus en una setmana

787
0
SHARE

El Departament de Salut d’Alcoi ha sumat 55 nous casos positius de coronavirus i una nova mort per la pandèmia durant la darrera setmana. Aquesta darrera és la que fa 121 víctimes de la Covid19 a la muntanya alacantina i ha tingut lloc a Banyeres, que suma dos víctimes en les darreres setmanes. Alcoi és la ciutat més afectada pels nous contagis amb 19 més des del 6 d’octubre. A hores d’ara existeixen 96 casos de coronavirus actius a la muntanya alacantina.

La darrera setmana ha suposat, previsiblement, un major risc d’expansió de la pandèmia de coronavirus. El pont del 9 d’Octubre i de la Hispanitat ha facilitat una major mobilitat per part dels ciutadans a diferents localitzacions. Aquest fet ajuda a que el virus puga escampar-se més ràpid gràcies a la major mobilitat de les persones. A pesar de que la Comunitat Valenciana té una de les menors incidències del coronavirus a tota Espanya i de que el Departament de Salut d’Alcoi és dels que menys casos té a la província, les autoritats sanitàries insisteixen en que no es pot baixar la guàrdia.

En la darrera setmana, transcorreguda entre el 6 i el 13 d’octubre, les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han sumat un total de 55 nous positius per prova PCR. Una dada que segueix en la línia de les darreres setmanes en quant a nous contagis, pel que la incidència del pont, pel moment, no és notable a la zona. La principal novetat és que el Departament de Salut d’Alcoi ha sumat una nova víctima mortal de la pandèmia, la tercera en poc més d’una setmana. Ha tingut lloc a Banyeres, que ha concentrat dos morts pel virus en les darreres setmanes, les dos úniques a la població de la Mariola. És la víctima número 121 de la Covid19 a l’interior alacantí des del mes de març.

L’expansió del virus ha repuntat a algunes localitats de la muntanya d’Alacant durant aquesta darrera setmana. És el cas d’Alcoi, on s’ha detectat un nou brot amb 3 contagiats en l’àmbit social. Tot i això, la ciutat dels ponts ha sumat 16 positius més a banda del brot que apropen als 400 els contagis des del mes de març. Muro també ha experimentat un repunt en la presència del coronavirus amb 10 nous casos, mentre que Cocentaina n’ha detectat 7 nous per 6 a Ibi i Castalla, 5 a Banyeres i un únic cas positiu més a l’Alqueria d’Asnar i Penàguila.

Amb aquestes dades, l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla tenen actius a hores d’ara 96 casos de Covid19. La taxa del departament continua en la mitjana alacantina, mentre que xifra total de víctimes segueix sent la més alta de tota la província. Una xifra que ve llastrada per les vora 90 víctimes que acumula la muntanya alacantina des de l’inici de la pandèmia als 2 centre geriàtrics afectats d’Alcoi i Onil.