Home Destacats L’Alqueria d’Asnar negocia la creació d’una Comunitat Energètica Solar amb la Paperera...

L’Alqueria d’Asnar negocia la creació d’una Comunitat Energètica Solar amb la Paperera i instal·la un punt de recàrrega de vehicles elèctrics

0
SHARE

Fa mesos que l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) convoca ajudes a la creació de cominitats energètiques sostenibles en torn a les energies renovables. Unes ajudes a les que vol afegir-se la localitat de l’Alqueria d’Asnar, al Comtat, que aspira a rebre subvencions de fins a un 65% del cost total de la instal·lació.

Per a activar-la, l’Ajuntament s’encarregarà de posar la superfície sobre la que ubicar un hort solar, mentre que l’empresa Paperera de l’Alqueria S.L. aportarà el 35% restant en quant al cost de les instal·lacions. Totes dos parts han signat un conveni que regula la relació respecte a la nova Comunitat Energètica Solar de la població, que encara haurà de ser ratificada.

L’objectiu d’aquest projecte és convertir en més sostenible a la principal indústria de la localitat gràcies a l’autoabastiment amb energies renovables. Una línia d’actuació que secunda l’aposta per la sostenibilitat que pregona Europa.

Punt de recàrrega de vehicles elèctrics

Per altra banda, la Paperera de l’Alqueria ha creat una instal·lació per a alimentar als vehicles elèctrics dels veïns de la població, al menys una vegada a la setmana. Aquest fet busca incentivar la compra d’aquest tipus de vehicles sota la premisa de recàrregues gratuïtes per a uns vehicles amb menor consum i menys contaminants.