Inici Cultura L’artista Fefeto crearà un mural de gran format en homenatge a l’esport...

L’artista Fefeto crearà un mural de gran format en homenatge a l’esport i la indústria d’Onil

152
0
COMPARTIR

Onil, la vila de les nines, està experimentant una llavada de cara en diverses de les seues localitzacions més degradades. Les accions que desenvolupa l’Ajuntament colivenc van des dels treballs de neteja i jardineria al re pintat dels murs abandonats, que du a terme de forma habitual la Brigada Municipal d’Obres. Però ara el Consistori vol donar unannova imatge a aquestes ubicacions de la localitat.

Ho farà amb format d’art urbà, com ja ha ocorregut a la Plaça dels Esportistes Olímpics de la localitat, on l’artista iberut Fefeto ha dut a terme un mura en homenatge a l’artista local Eusebio Sempere. Ara, el mateix Fefeto serà l’encarregat de decorar altra ubicació d’Onil, pero serà en un format major que del pintor i escultor nascut a la localitat de la Foia. Serà sobre altre mur que encara no ha sigut desvetlat per a uns treballs que començaran a inicis del mes d’octubre.

El mural, en format XXL, vol ser un homenatge a dos dels elements identificatius de la població: indústria joguetera i esport. El primer va permetre a Onil ser un dels nuclis amb major renda per càpita de tota Espanya dècades enrere; el segon ha portat a fins a 3 atletes colivencs a participar en els Jocs Olímpics, tot un hite per a una localitat de menys de 8.000 habitants.