Inici Cultura L’Arxiu Municipal d’Ibi rep més de 10.000 euros per a digitalitzar els...

L’Arxiu Municipal d’Ibi rep més de 10.000 euros per a digitalitzar els seus fons

389
0
COMPARTIR
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Al igual que ha ocorregut amb el cas de l’Arxiu Municipal d’Alcoi, també el d’Ibi ha aconseguit una ajuda per part de la Direcció General de Cultura i Patrimoni de la Generalitat Valenciana. L’objectiu d’aquestes subvencions és millorar la conservació del patrimoni documental de la localitat dins d’uns fons que han arribat en règim de concurrència competitiva.

En total seran 10.072 euros els que rebrà l’Arxiu Municipal de la vila joguetera, i suposen el pagament de la inversió que ja ha escomès l’Ajuntament d’Ibi. Es tracta de la quarta major quantitat atorgada a l’arxiu d’una determinada població del total del 49 que s’han presentat. Els fons cobriran així la meitat de la inversió feta en 2018, consistent en la compra d’armaris d’emmagatzematge i la digitalització dels arxius fins a la dècada dels 40 del passat segle.

Aquest tipus d’ajudes contribueixen no sols a mantenir el patrimoni documental iberut, sinó també a posar a l’abast d’investigadors i ciutadania en general aquesta documentació.