Home Destacats L’Associació de Comparses confirma la suspensió dels Moros i Cristians 2020 a...

L’Associació de Comparses confirma la suspensió dels Moros i Cristians 2020 a Onil i el seu trasllat a 2021

0
SHARE

El que era un secret a veus des que es van començar a donar-se a conèixer les suspensions de Festes en 2020 a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla s’ha complert també a la la vila d’Onil. Finalment, l’Associació de Comparses ha pres la decisió de primar la seguretat de la població davant la perspectiva de que els Moros i Cristians d’enguany no pogueren celebrar-se en les millors condicions.

La vila de les nines segueix així l’estel·la de localitats com Muro, Castalla o Ibi, que han decidit celebrar els festejos de 2020 directament en 2021. La decisió arriba el mateix dia que el Govern central ha anunciat les fases en les que es dividirà la desescalada per a encetar la ja coneguda com a ‘nova normalitat’.

No obstant, durant els propers mesos i sense disposar de la vacuna contra el Covid19 és impossible garantir que els actes festers puguen desenvolupar-se amb normalitat. Sense la vacuna no és viable permetre la total llibertad de la població, i menys sense mesures preventives i de distància social. Un fet que ha pesat en la decisió.

L’Associació de Comparses d’Onil, secundant la posició defensada per presidents de comparses i capitans de 2020, ha decidit esperar a 2021 per a poder gaudir dels actes en les condicions habituals de qualsevol any. Els càrrecs es mantindran, tal i com ha passat a la resta de localitats que han suspès les seues Festes enguany.

La decisió és ferma després de que l’ens decidira al mes de març primer apropar més les dates de celebració dels actes previs als festejos als propis dies grans. L’esperança era que la situació millorara per a poder celebrar les Moros i Cristians amb normalitat, tot i que la realitat de la pandèmia ha acabat imposant-se.