Inici Cultura L’Associació del Tren Alcoi-Gandia alerta de la possible fallida del Pont de...

L’Associació del Tren Alcoi-Gandia alerta de la possible fallida del Pont de Ferro a Muro

274
0
COMPARTIR

Fins els anys 60 del segle XX, les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla es quedaven sense una de les seues comunicacions ferroviàries amb la costa valenciana. Moria llavors el tren Alcoi-Gandia, peròa també naixia un moviment que encara hui lluita per conservar el patrimoni que va deixar a la muntanya aquesta línia fèrria. L’orografia de la zona que travessava requeria de la creació de ponts i viaductes per a que pogueren circular els combois.

Un d’ells, el que permetia salvar el riu Agres, a pocs quilòmetres de Muro, es troba ara en estat semi ruinós. Una situació que ha denunciat l’Associació del Tren Alcoi-Gandia, que alerta de que la darrera DANA va deixar en males condicions les pilastres de l’antic viaducte. A dia de hui únicament resten eixes pilastres del que fou un pont de ferro de més de 130 metres de llargària i 150 tones de pes. El ferro que el composava va ser venut com a ferralla als anys 70.

Per a l’Associació del Tren Alcoi-Gandia, aquesta infraestructura forma part del patrimoni dels murers, fet pel que han demanat a l’Ajuntament accions per a conservar-lo. Diverses formacions mureres ja s’han compromès a defensar la rehabilitació del pont. De fet, existeixen plans per a recuperar la Via Verda per part del Consell, amb qui l’associació espera mantenir encontres properament.

La idea del col·lectiu és proposar a l’administració que els treballs de recuperació de la infraestructura incloguen la possible recuperació total de la infraestructura. Molts veïns de la localitat del Comtat visiten aquest paratge, ara conquerit per la natura, però alerten de que, si no s’intervé en la conservació del pont, prompte no podran visitar-lo.