Home Alcoi L’augment d’efectius de Policia Nacional redueix a la meitat els robatoris a...

L’augment d’efectius de Policia Nacional redueix a la meitat els robatoris a la ciutat d’Alcoi

0
SHARE

La primera meitat d’any ha registrat bones dades en quant a la criminalitat a la ciutat d’Alcoi, amb una reducció del 50% en els robatoris amb violència. Dades que s’equilibren amb l’augment de delictes cibernètics però que deixen a Alcoi amb la meitat de delictes que la mitjana nacional. El reforç en el cos de Policia Nacional està en l’origen de la davallada en aquest tipus de crims.

Des de fa anys, els gestors municipals de la ciutat d’Alcoi venen reivindicant la necessitat d’augmentar la quantitat d’efectius de seguretat que operen a la capital de l’Alcoià. El cos de Policia Local, consideren, no compta amb els efectius necessaris per a garantir la correcta prestació del servei a la població. Durant la present legislatura s’han llançat ofertes per a augmentar la xifra d’agents d’aquest cos, un augment que sí s’ha manifestat en el de Policia Nacional. Un fet que ha desembocat en una millora en les dades de delinqüència a la ciutat dels ponts.

Durant el present estiu, la comissaria de la Policia Nacional a la ciutat d’Alcoi ha rebut un reforç d’agents en pràctiques que han fet augmentar el nombre d’efectius als carrers alcoians. Aquesta mesura forma part d’una campanya de prevenció llançada pel cos de seguretat nacional i està donant els seus fruits. Tant és així que a Alcoi, la xifra de robatoris amb violència en cases i comerços, ja de per sí baixa, s’ha reduït a la meitat, passant de 18 a 9 casos durant el primer semestre d’any. A dia de hui són quasi un centenar els agents de Policia Nacional que operen a Alcoi.

Tot i que el reforç de personal per a la Policia Nacional és temporal a Alcoi, la ciutat inaugurarà properament la nova comissaria de la Plaça de les Xiques. Amb ella, s’espera rebaixar més si cal la inseguretat a un barri, el del Centre, que és el que menys presència policial té. Els robatoris han descendit a la capital de l’Alcoià, però no la xifra global de delictes, que ha pujat un 5,1% respecte a 2017 degut a la proliferació de delictes perpetrats mitjançant internet.

Alcoi és una de les ciutats que menors índex de delinqüència registra a tota Espanya amb 27 per cada mil habitants, quasi la meitat de la mitjana nacional i provincial.