Home Alcoi L’augment dels preus deixa desert altre concurs per a rehabilitar un edifici...

L’augment dels preus deixa desert altre concurs per a rehabilitar un edifici municipal al C/ Sardina d’Alcoi

378
0
SHARE
Façana d'un edifici en mal estat al Centre de la ciutat d'Alcoi.

Es deu a l’augment dels preus dels materials, que està afectant la majoria d’obres públiques a Espanya. L’Ajuntament ja treballa per a realitzar la revisió de preus i tornar a licitar igual que en l’edifici administratiu de Rodes, una actuació subvencionada per la Diputació d’Alacant, que ha augmentat un 14,22% l’import d’aquesta subvenció a causa de la pujada del preu dels materials i l’energia.

L’Ajuntament d’Alcoi ha declarat desert el concurs per a adjudicar el contracte de rehabilitació de un edifici municipal en el número 14 del carrer La Sardina on, una vegada acabades les obres, es preveu habilitar nou habitatges, en un model que comprén allotjaments d’ús particular i espais amb serveis comuns d’ús col·lectiu.

Cal destacar que l’augment del preu de les matèries primeres, l’energia i els combustibles està provocant en tota Espanya que projectes redactats abans d’aquesta escalada que es va iniciar com a efecte de les excepcionals circumstàncies socioeconòmiques derivades de la pandèmia de la Covid19, i que s’ha vist agreujada pel conflicte bèl·lic a Ucraïna, queden desertes.

Aquesta circumstància també es va donar amb el contracte de rehabilitació dels dos blocs d’antics habitatges situats en els números 4 i 6 del carrer Tibi per a convertir-los en la seu administrativa del parc tecnològic-sociocultural de Rodes. Unes obres sufragades al 55% per l’Ajuntament d’Alcoi i en un 45% per la Diputació Provincial d’Alacant que davant l’allau de licitacions que han quedat desertes, i en previsió a les quals puguen quedar ha decidit augmentar en deu milions d’euros el pressupost del Pla Planifica.

D’aquesta manera, l’aportació de la institució al Pla d’Inversions i Finançament en Infraestructures de la Província 2020-2023, passarà de 71 a 81 milions d’euros, un 14%. En el cas de Rodes, Diputació anava a aportar 1.047.000 euros, quantitat que ha augmentat en 147.500 euros fins a arribar a 1.195.845, un 14,22% més. L’Ajuntament d’Alcoi ja està treballant en la revisió dels preus per al més prompte possible poder tornar a licitar tots dos projectes.

Projecte per a crear habitatges municipals

El projecte de la Sardina forma part de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI-Alcoidemà) com a part de la línia d’actuació centrada en la regeneració física i social de la ciutat mitjançant la rehabilitació d’habitatges municipals. L’actuació serà cofinançada al 50% per la Unió Europea, a través del Programa Operatiu FEDER de Creixement Sostenible 2014-2020. Alhora, aquesta iniciativa s’emmarca en una Àrea de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU), per la qual cosa compta amb una altra ajuda de 44.000 euros. La resta l’aportarà l’Ajuntament.

La Regidora de Patrimoni Municipal i Habitatge, María Baca, ha indicat que “l’augment dels preus dels materials i els combustibles està provocant en tot el país aquesta situació de licitacions desertes. Ja estem treballant per a tornar a licitar el projecte adequant-lo als preus actuals. Volem poder desenvolupar aquest projecte molt prompte perquè afavorirà l’accés a l’habitatge a diferents col·lectius i a més, obri la porta a un model d’allotjaments en el qual es combinen les zones d’ús particular amb els serveis comuns, comptant també amb habitatges adaptats, la qual cosa ajudarà a regenerar la zona del Partidor”.