Home Alcoi L’autobús urbà d’Alcoi ha recuperat un gran nombre de viatgers durant 2021

L’autobús urbà d’Alcoi ha recuperat un gran nombre de viatgers durant 2021

240
0
SHARE

L’autobús urbà d’Alcoi estava aconseguint un augment de viatgers gradual des de meitat de 2015, fins a febrer de 2020. Pel fet que des de l’inici de la passada legislatura el govern municipal, va posar en marxa diferents mesures com la tarifa bàsica de 3 euros mensuals o 30 euros a l’any, per a escolars de menys de 16 anys, pensionistes i aturats sense prestació i la segona tarifa de 4 euros al mes o 40 anuals, destinada a estudiants d’entre 16 i 26 anys, aquesta pujada es va veure frenada amb l’arribada de la Covid-19 i totes les mesures adoptades.

Cal ressaltar que en 2021 el nombre de viatgers totals supera en 163.831 als de 2020, 1.269.504, mentre que en 2020 va haver-hi 1.105.673. No obstant això el que és més important i demostra l’increment és que fins i tot obviant els mesos de març, abril, maig i juny en els quals en 2020 hi havia mesures molt restrictives, el nombre de viatgers és superior en cada mes, excepte lògicament gener i febrer. Així a partir de setembre cada mes hi ha hagut una mitjana de 25.000 viatgers més per mes, la qual cosa demostra una recuperació respecte a l’any anterior i una tendència a l’alça.

«Estem satisfets perquè el servei d’autobús estiga recuperant viatgers, és un indicatiu més que a poc a poc estem tornant a la normalitat. Continuem treballant per a millorar el servei i que per al pròxim estiu tinguem en marxa el nou contracte en marxa que segur aportarà beneficis a la ciutadania”, ha explicat el vicealcalde, Jordi Martínez.

PROCÉS PARTICIPATIU

Els tècnics municipals van iniciar un procés participatiu per a poder conéixer de primera mà l’opinió i les aportacions de les persones usuàries i entitats, així com del personal treballador. Aquest procés va veure retardat el seu inici per la Covid i les mesures que es van haver d’aplicar per a evitar la propagació d’aquesta pandèmia.

Es plantejarà un nou servei que millore la reducció de la contaminació, amb més informació per a les persones usuàries, que mantinga i garantisca els llocs de treball amb almenys les mateixes condicions, que incloga algunes línies amb autobusos elèctrics i que contemple millores en les línies per a, entre altres, arribar a diversos centres escolars i que continue havent-hi servei en el centre d’Alcoi durant tota la setmana, no com en l’actualitat que a causa dels nombrosos esdeveniments durant molts caps de setmana el centre es queda sense servei.