Home Destacats Una empresa d’Ibi rep un guardó internacional als EE.UU. pel disseny innovador...

Una empresa d’Ibi rep un guardó internacional als EE.UU. pel disseny innovador d’una etiqueta per a envasos alimentaris

781
0
SHARE

Una de les principals àrees de desenvolupament de qualsevol empresa és la de la innovació. Cada vegada més, les empreses destinen més recursos i busquen més aliances per a aconseguir traure al mercat productes innovadors elaborats amb processos cada vegada més sostenibles. A pols de concentració industrial com la vila d’Ibi -la major superfície industrial de la muntanya alacantina-, aquest fenomen és habitual i té repercusió en les seues empreses.

És el cas de la sinèrgia que han engegat les empreses Creaprint i IML, totes dos ubicades a la vila joguetera. Entre ambdues han confeccionat un sistema per a millorar l’etiquetatge de xicotets envasos destinats a alimentació. Un projecte que ha rebut el principal guardó als Premis IMDA. Es tracta d’una innovadora pegatina composada per una única peça i que s’adapta a la perfecció a l’envàs alimentari al que serveix. Tot amb el mateix material, polipropilé, que permet reciclar els dos elements de l’envàs sense haver de separar-los.

El premi permetrà a l’empresa d’Ibi divulgar aquest producte innovador als Estats Units, un de les seues principals destinacions internacionals. Paral·lelament, Creaprint ha començat a treballar amb materials biodegradables en el marc de l’Agenda 2030, que preveu l’eliminació dels plàstics en eixe horitzó temporal.

Les etiquetes produïdes a Ibi abasten a una empresa alimentària equatoriana, prova de l’aposta per la internacionalització, en la que destaquen les empreses de la Foia de Castalla.