Home Alcoi L’empresariat de Cotes Baixes aprova la transformació a entitat de gestió i...

L’empresariat de Cotes Baixes aprova la transformació a entitat de gestió i modernització

157
0
SHARE

Per unanimitat i amb la presència de més del 51% dels propietaris de les naus de polígon, tal com marca la normativa, l’Associació d’empreses de Cotes Baixes passa a considerar-se Entitat de Gestió i modernització. La votació ha tingut lloc aquest dilluns 20 de setembre a la Sala Àgora de la ciutat amb la presència de l’alcalde, Toni Francés, el president de FEDAC (Federació d’empresaris de l’Alcoià i el Comtat), Natxo Gómez, Ramón Juan Sanchis, president de Cotes Baixes, i Rafael Francès, nou gerent de l’entitat.

Els assistents -unes 50 persones presencials a les quals cal afegir altres tantes amb vot delegat- han aprovat els estatuts de l’EGM, el conveni de col·laboració amb l’Ajuntament d’Alcoi i el Pla inicial d’actuació de l’entitat de gestió i modernització de Cotes Baixes. Tres requisits que s’inclouen en la Llei d’Àrees Industrials de la Generalitat Valenciana.

Ramón Juan Sanchis, president de Cotes Baixes, ha agraït a l’empresariat assistent el seu suport a aquest projecte que “situa al polígon en bon lloc per optar a millores, especialment relacionades amb les infraestructures. Ja som EGM, i el següent pas és que ens reconeguen com a àrea Avançada per així ser un polígon de 5 estrelles “.

Aquest acord haurà de ser ratificat en el proper ple de l’Ajuntament, situació que no hauria de demorar-se i que, tot indica, tindrà resultat favorable ja que en sessions anteriors ja es va donar el vistiplau al conveni amb Cotes Baixes i la predisposició, en paraules de l’alcalde , Ton Francès, és total.

Cotes Baixes serà el primer polígon de propietat publicoprivada que es convertirà en EGM a la Comunitat Valenciana. Una tramitació que Ramon Juan Sanchís confia que es tanque totalment abans que acabe l’any.

La EGM Cotes Baixes (aquesta és la seua nova denominació oficial) perseguirà un objectiu clar: la millora dels serveis i la modernització de les infraestructures de l’Àrea industrial sempre de la mà del consistori.

Natxo Gómez, president de FEDAC, ha afirmat que aquest pas davant de Cotes Baixes és crucial per al desenvolupament i creixement de la Indústria a Alcoi. Un projecte, el de la transició a EGM, que naix de la inquietud de FEDAC. Gómez ha afirmat que “hem estat pioners respecte a altres localitats, i això és tot un orgull. Però no ens aturarem ací, perquè tenim el compromís de la Conselleria d’Economia de que la declaració d’Àrea Avançada va a executar-se, i que ens col·locarà al mapa de polígons de l’Estat espanyol.”

La EGM Cotes Baixes seguirà els passos de l’Associació de Polígon i reivindicarà davant l’Ajuntament i les administracions pertinents projectes com el de la rotonda de l’accés nord a Alcoi, la senyalització del polígon a l’autovia o la instal·lació d’un ecoparc industrial.

La Junta directiva de l’EGM Cotes Baixes la integrarà:

President: Ramón Juan Sanchis
Tresorer: Antonio Pascual
Secretari: David Jacarilla
Vocal 1: José Vicente Sancho
Vocal 2: Vicente Juan Verdú

El gerent serà Rafael Francès.