Home Banyeres L’Entrada en diumenge ompli de gom a gom els carrers de Castalla...

L’Entrada en diumenge ompli de gom a gom els carrers de Castalla durant els Moros i Cristians

0
SHARE

Setembre ha començat a la ciutat de Castalla amb l’arribada de les seues Festes de Moros i Cristians. La satírica Olleta ha donat pas a una Entrada en la que les 7 comparses, amb les seues respectives capitanies, han fet gaudir als nombrós públic congregat als carrers de la població en una jornada dominical que ha omplert bars i restaurants. També a Banyeres s’ha celebrat la Processó de la Relíquia de Sant Jordi amb una participació multitudinària.

L’arribada del mes de setembre és sempre especial per a la capital de la sub comarca de la Foia, la ciutat de Castalla, que enceta amb el novè mes de l’any les seues Festes de Moros i Cristians. Durant 4 jornades, aquesta població es sumeix en l’època de la Reconquesta per a escenificar una part de la seua història. Ho fa després de que les principals protagonistes dels festejos, les capitanies, hagen estat durant mesos treballant per a donar lluentor a un dels principals actes festers: l’Entrada de les 7 comparses que participen dels actes.

Prèviament, els festers han celebrat en la nit de dissabte l’Olleta, un acte més desenfadat i caracteritzat per les disfresses. I també, ja diumenge a migdia, el conegut com a ‘Arranc’ de les bandes de música, que fan sonar els acords dels himnes per a donar el tret d’eixida a les Festes. Ja per la vesprada ha arribat el moment més esperat pels càrrecs d’enguany, que han tret al carrer tot el treball desenvolupat durant els darrers mesos. Unes capitanies composades tant per famílies com per esquadres, i inclús per tota una comparsa, que han fet gaudir a les milers de persones que s’han apropat fins a Castalla en una jornada dominical que ha omplert hotels i restaurants. Uns 2.000 festers i músics han participat en un dels principals actes dels festejos.

Mariners, Maseros, Pirates, Cristians, Moros Grocs, Moros Vells i Moros Mudéjares han carregat de vistositat i color un acte que obri el camí per a la Baixada de la patrona, Mare de Déu de la Soledat, entre dispars d’arcabusseria. Aquest dimarts és precisament el torn per als trons, abaratits per als festers gràcies a les subvencions de l’Agrupació de Comparses castelluda.

Mentre, Banyeres també ha celebrat aquest passat cap de setmana la Festa de la Relíquia de Sant Jordi, el patró de la població. Ho ha fet traient al carrer als festers per a celebrar una desfilada en el que han participat uns 1.800 festers.