Home Destacats L’entrada en Fase 2 permet ampliar mercats, reobrir instal·lacions cobertes i recuperar...

L’entrada en Fase 2 permet ampliar mercats, reobrir instal·lacions cobertes i recuperar obres a Alcoi

0
SHARE

El major marge de concentració de persones que permet l’entrada de les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla en Fase 2 de la desescalada ha permès a la ciutat d’Alcoi recuperar part del pols als seus barris. Ho farà en diverses vessants: la comercial, la de l’esport i l’oci i també la del manteniment i millora urbans. Totes elles han patit restriccions en major o menor grau degut al coronavirus.

Una de les possibilitats que permet recuperar la Fase 2 és la dels mercats no sedentaris més enllà de l’alimentació. Fins ara, aquests mercadets operaven ja a barris alcoians com el de Batoi o la Zona Nord, amb una capacitat molt reduïda. Des d’ara, tornarà també el de Sant Roc, tot i que amb novetats per a permetra la distància social. A partir d’ara no només es podrà trobar menjar en ells, sinó la resta de productes habituals en unes superfícies que hauran de garantir la distància social i l’ús d’elements de conteció contra el virus.

D’altra banda, l’Ajuntament d’Alcoi també recuperarà aquesta setmana l’operativitat a les instal·lacions esportives cobertes. Entre elles es troben piscines, com les del Complex Esportiu Eduardo Latorre, o pavellons com els del Poliesportiu Francisco Laporta. Ara bé, en quant a les piscines no es podran utilitzar per a oci, sinó per a la pràctica exclusiva i prèvia reserva. Tot sempre mantenint les mesures de distanciament social imposades per la pandèmia.

Les obres són altres de les activitats que es recuperen a Alcoi, com és el cas del barri dels Clots. Abans de la crisi sanitària, aquesta zona habia rebut treballs de millora i manteniment que han hagut de ser aturats. La segona fase de les obres s’enceta aquesta setmana per a renovar clavegueram, reasfaltar i ampliar voreres. Tenen un cost de vora 133.000 euros i un termini d’execució de 3 mesos en fins a 3 carrers del barri.