Home Destacats L’Equip ROCA de la Guàrdia Civil d’Ibi desmantella una organització dedicada a...

L’Equip ROCA de la Guàrdia Civil d’Ibi desmantella una organització dedicada a estafar amb la compra d’oli d’oliva

364
0
SHARE
L'equip ROCA de la Guàrdia Civil d'Ibi analitza la documentació del cas.

La Guàrdia Civil, en el marc de l’Operació Golden Oil, ha imputat els delictes d’estafa, falsedat documental i organització criminal a 3 veïns de la Comunitat de Madrid, un home i dues dones d’entre 34 i 69 anys. Les diligències s’han posat a disposició del Jutjat d’Instrucció núm.2 de Villena.

El mes de maig passat, la Guàrdia Civil, després de la denúncia del responsable d’una empresa agrícola de Sax, va començar les investigacions d’una possible estafa de 24.000 euros en la compra d’oli d’oliva. Per aquest motiu van iniciar l’operació Golden Oil.

Modus operandi

L’engany va consistir en el que es coneix com a ‘estafa del natzarè’ en què, després de guanyar-se la confiança de l’empresari mitjançant la realització d’una petita compra, el delinqüent va acabar realitzant una última de gran valor, de la qual no va efectuar el pagament.

En una primera fase, els agents de l’equip ROCA -contra robatoris al camp- de la Companyia de la Guàrdia Civil d’Ibi van començar a fer una anàlisi de la documentació aportada pel denunciant. Els investigadors es van trobar que l’autor havia intentat dificultar-ne la identificació, arribant a fer ús d’identitats inexactes, altres de falses i inclús d’una persona morta.

Atès que les suposades empreses que van comprar l’oli es trobaven establertes a la Comunitat de Madrid i Salamanca, i a causa de la dificultat existent per poder comprovar la identitat de l’autor de l’estafa, es va sol·licitar el suport de la Policia Local de Madrid i la Unitat Territorial de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Madrid, i l’Equip ROCA de Guadalajara.

Gràcies a la col·laboració de totes les unitats, finalment es va poder identificar els autors, desemmascarant una organització delictiva formada per quatre persones: un home de 69 anys i tres dones entre 34 i 44 anys, dels quals l’home i dues donestots ells residents a Madrid- van ser localitzades i investigades.

Operació oberta

Els autors, als quals consten antecedents per fets similars i als quals se’ls imputen 5 delictes d’estafa, 3 de falsedat documental, i un altre d’organització criminal, han estat investigats i les diligències presentades davant del Jutjat d’Instrucció núm. 2 de Villena. Cal destacar que, davant de la possible aparició de nous perjudicats, la Guàrdia Civil no dóna per finalitzada l’operació, continuant amb les investigacions.