Home Foia de Castalla L’Equip Roca de la Guàrdia Civil d’Ibi deté ‘in fraganti’ a dos...

L’Equip Roca de la Guàrdia Civil d’Ibi deté ‘in fraganti’ a dos lladres de plaques solars al sostre d’una nau de Sax

427
0
SHARE
Els detinguts sent duts al Jutjat de Guardia e Instrucció de Villena
Els detinguts sent duts al Jutjat de Guardia e Instrucció de Villena

La Guàrdia Civil d’Alacant, dins del Pla nacional contra el robatori de coure, ha desenvolupat l’operació Placax. L’operació ha conclòs amb la detenció de dues persones, a qui se’ls han imputat dos delictes de robatori amb força en una nau industrial a Sax.

El dia 1 de juny, la Guàrdia Civil va tenir coneixement que algunes persones havien robat al voltant de 400 metres de coure i diversos panells fotovoltaics a una nau industrial del terme municipal de Sax, valorats en un total de 50.000 €

L’Equip Roca de la Guàrdia Civil d’Ibi, amb la finalitat d’esclarir els fets i d’identificar els autors, va decidir iniciar l’operació Placax. Després d’analitzar tota la documentació del denunciant, van decidir fer una inspecció a fons de la nau robada.

Després de la inspecció ocular, els agents van arribar a la conclusió que els delinqüents tornarien per sostreure la resta de plaques solars i coure que quedava al lloc. Per això, juntament amb la Policia Local de Sax es va iniciar un operatiu de vigilància a la zona on s’ubicava la nau afectada.

La caça dels delinqüents

El matí de l’endemà, 2 de juny, els agents van localitzar in fraganti dos homes pujats al sostre de la nau, sense subjecció i més de 8 metres d’alçada. A terra hi havia diversos panells amuntegats. A prop d’aquest munt, els individus tenien preparat un camió de petites dimensions per fer-lo servir de mitjà de transport.

A requeriment dels investigadors, els delinqüents van baixar on la Guàrdia Civil els esperava. Un cop identificats, es va procedir in situ a la detenció de tots dos, sent imputats dos robatoris amb força en les coses.

Tots dos delinqüents són veïns d’Alacant i amb multitud d’antecedents per fets semblants. Els detinguts han estat lliurats al Jutjat de Guàrdia i Instrucció de Villena, que ha decretat la llibertat de tots dos amb mesures cautelars.