Home Agricultura L’equip “ROCA” de la Guardia Civil d’Ibi investiga una estafa de 45...

L’equip “ROCA” de la Guardia Civil d’Ibi investiga una estafa de 45 tones de Raim al Mitjà Vinalopó

604
0
SHARE

Els Equips ROCA de la Guàrdia Civil són una peça clau en la prevenció i investigació dels delictes comesos contra les explotacions agrícoles.
Al presumpte autor se li imputen dos delictes d’estafa per un valor total de quasi 50.000 euros.

La Guàrdia Civil ha investigat a un home a Lleida per una estafa comesa contra un agricultor, propietari de diverses vinyes de producció de raïm de taula amb denominació d’origen protegida, de la Comarca del Mitjà Vinalopó. El presumpte autor dels fets, fent-se passar per un agent comercial d’aquesta fruita, va aconseguir enganyar el productor sostraient-li 45 tones de raïm.

L’Equip contra Robatoris en el Camp (ROCA) de la Guàrdia Civil d’Ibi, va iniciar el mes d’agost passat una investigació després de rebre la denúncia d’un productor de raïm amb denominació d’origen protegida, que cultivava diverses vinyes a la comarca del Mitjà Vinalopó alacantí, en les localitats de Montfort i Novelda. Segons va relatar als agents, podia haver sigut víctima d’una estafa. L’Equip Roca va començar amb les primeres indagacions.
El presumpte autor de l’estafa va contactar amb el l’agricultor a través d’Internet per a oferir-li l’adquisició de 45 tones de raïm de la seua producció, aconseguint l’acord d’abonar-li per elles 41.000 euros. El raïm seria exportat per l’empresa, per a la qual suposadament treballava el comercial, al Regne Unit per a la seua posterior venda al públic. No obstant això, el productor va entregar el raïm i mai va cobrar els diners.
El supòsit comercial va contractar també en una oficina de Torrevella, els serveis d’una empresa de transport de mercaderies a nivell internacional per a enviar el producte adquirit. Els transportistes van traslladar les 45 tones de raïm a Manchester, amb un cost per a l’empresa de 8.400 euros que el comercial tampoc va arribar a abonar mai.
Per a ocultar la seua vertadera autoria, l’estafador emprava la identitat de dos homes, un d’ells, el titular d’una mercantil amb seu a Sagunt (València), i l’altre, un ciutadà de nacionalitat romanesa, que se suposava rebria la mercaderia per a la seua distribució a l’estranger, per als quals se suposava que treballava l’ara investigat. No obstant això, aquestes dues persones eren completament alienes al que estava ocorrent en realitat.
Després d’un meticulós estudi de tota la documentació reunida, l’Equip ROCA de la Guàrdia Civil d’Ibi, amb la col·laboració de l’Equip ROCA de la Guàrdia Civil de Sagunt i l’Equip contra la Delinqüència Organitzada i Antidroga (*EDOA) de la Guàrdia Civil de Lleida, a més de les autoritats de Romania, a través de la col·laboració amb Europol, va investigar el passat 7 de desembre a un home, de 51 anys, de nacionalitat espanyola, resident a Lleida, al qual se li imputen dos delictes d’estafa i un de falsedat documental.
La Guàrdia Civil d’Alacant col·labora de manera activa en la prevenció del robatori de raïm de taula, a través del Pla contra les Sostraccions en Explotacions Agrícoles i Ramaderes, desplegat principalment a les comarques del Mitjà Vinalopó i L’Alacantí. Els Equips ROCA de la Guàrdia Civil, especialitzats en els delictes comesos contra les explotacions agrícoles i ramaderes, són una peça clau en la seua prevenció.
Les diligències han sigut posades a la disposició del Jutjat d’Instrucció de Novelda. L’investigat es troba en llibertat amb càrrecs a l’espera de la celebració del judici.
La Guàrdia Civil recorda als usuaris d’Internet que per a evitar ser víctima d’una estafa, la prevenció és la mesura més eficient. Siga prudent en compartir dades personals, evite navegar en pàgines que no li atorguen completa fiabilitat i sospite de les ofertes excessivament beneficioses o molt desiguals amb els preus habituals del mercat.