Home Alcoi Les accions de la Mesa del Centre d’Alcoi prenen cos amb la...

Les accions de la Mesa del Centre d’Alcoi prenen cos amb la instal·lació de l’oficina comercial

2072
0
SHARE

El Centre d’Alcoi compta amb una nova infraestructura de dinamització econòmica i comercial amb l’apertura de la nova Oficina Comercial al Carrer Sant Francesc. Tres funcionaris seran els encarregats de solventar els dubtes en aquest àmbit econòmic a les instal·lacions resin reformades amb un cost de 90.000 euros, dins d’una acció orquestrada des de la Mesa del Centre per a revitalitzar el casc antic alcoià.

El pas del temps i l’absència d’accions de conservació a la majoria dels cascs urbans de cada municipi acaben degradant l’estat de conservació dels barris on van nàixer cadascuna de les poblacions de la muntanya alacantina. Un fet que acaba empobrint la imatge dels barris més antics a aquestes poblacions, que poden acabar despoblant-se tant de veïns com de comerços, convertint-se en zones vingudes a menys. A la ciutat d’Alcoi porten anys succeint-se les demandes d’actuacions que aturen la degradació casc antic, que van detonar la posada en marxa de la Mesa del Centre.

Aquest òrgan, participat per les agrupacions polítiques, els veïns, la universitat i els ens econòmics i comercials de la ciutat, ha determinat una sèrie d’actuacions per a revitalitzar el barri més vell de la ciutat. Una de les primeres accions tangibles és la posada en marxa de l’Oficina Comercial adherida a la Regidoria de Comerç, que ha sigut inaugurada aquest divendres al Carrer Sant Francesc. Amb unes instal·lacions renovades mitjançant una inversió de 90.000 €, l’oficina pretén aglutinar tota la tasca comercial del teixit terciari alcoià, portant al mateix temps vida al casc antic.

La nova oficina estarà atesa per 3 funcionaris del departament municipal de comerç, capacitats per a solventar qualsevol dubte que aparega en el teixit comercial alcoià, concentrant totes aquelles mesures de dinamització per al Centre. Aquesta oficina canalitzarà també les actuacions del Pla d’Acció Comercial o les ajudes a les diferents entitats alcoaines. Per a l’Ajuntament suposa una nova aposta per la revitalització del casc històric de la ciutat, a la que cal afegir actuacions de consolidació del patrimoni, dotacions culturals, les ajudes a la rehabilitació de llars o per a la creació de noves empreses emprenedores, entre altres.

La nova Oficina Comercial d’Alcoi tractarà qualsevol tema relacionat amb aquest àmbit a la capital de l’Alcoià des de hui mateix.