Home Alcoi Alcoi reconeix segle i mig de tasca per l’art i la cultura...

Alcoi reconeix segle i mig de tasca per l’art i la cultura amb la Medalla d’Or al Cercle Industrial

0
SHARE

La ciutat d’Alcoi ha rendit tribut aquest cap de setmana a un dels seus ens amb més història: el Cercle Industrial. Nascut amb la revolució industrial alcoiana, l’ens compleix enguany 150 anys de història, sent una entitat de referència en la dinamització de l’art i la cultura locals. Des d’ara, a més, compta amb el reconeixement de la seua ciutat en forma de Medalla d’Or d’Alcoi.

La ciutat d’Alcoi és, des de fa segles, una de les de referència a tot el País Valencià en diferents àmbits, en els que ha sigut pionera o motor de canvi. Un d’ells és l’industrial, i per inèrcia també l’econòmic, ja que a la ciutat dels ponts es van produir els primers avanços en aquest sentit a tota la regió en uns temps en els que tot es centrava en l’agricultura. Aquest fet va marcar per sempre el caràcter alcoià, i va ser el germen del naixement de diversos ens on es van aglutinar llavors els primers industrials valencians, molts dels quals operaven des d’Alcoi.

Llavors va nàixer una burgesia que va posar a la capital de l’Alcoià entre les ciutats més riques del territori, i molta d’eixa riquesa es va concentrar en ens com el Cercle Industrial d’Alcoi, que enguany compleix 150 anys d’existència a la població. Com a reconeixement, l’Ajuntament d’Alcoi li ha atorgat la Medalla d’Or de la ciutat, el major reconeixement que es pot tributar a persones o ens a nivell institucional local. El president del Cercle, Eduardo Segura, ha sigut l’encarregat de rebre el reconeixement de la seua ciutat cap a l’ens que dirigeix.

L’acte institucional ha omplert de gom a gom el saló de plenaris alcoià, abarrotat de socis del Cercle Industrial, dedicat ara a la dinamització de l’art, la cultura i l’associacionisme alcoians, tant dins com fora de la ciutat. Fins a 342 persones i entitats s’han adherit al reconeixement que el Consistori ha tributat en nom de la ciutat al Cercle Industrial d’Alcoi. Precisament els dos ens col·laboren contínuament en la programació d’activitats relacionades amb la cultura alcoiana.

La Medalla d’Or suposa per al Cercle Industrial el colofó per a un any especial en el que celebra segle i mig de vida a la ciutat dels ponts.