Home Alcoi Les activitats escèniques valencianes mantenen la xifra d’espectadors en 600.000 persones en...

Les activitats escèniques valencianes mantenen la xifra d’espectadors en 600.000 persones en 2018

849
0
SHARE

La programació cultural d’arts escèniques a tot el País Valencià ha aconseguit atraure durant el 2018 a 600.000 persones en els al voltant de 2.300 espectacles que ha organitzat l’Institut Valencià de Cultura. Són les dades que ha revelat el principal ens cultural valencià en el marc de la Mostra de Teatre d’Alcoi, que celebra aquest dimecres la seua penúltima jornada. Les actuacions al carrer cobren cada vegada més importància en les arts escèniques valencianes.

El de la Cultura és un dels sectors que més ha patit la davallada econòmica que ha caracteritzat la crisi econòmica de la darrera dècada. Al ser considerada com un extra i no com a un element indispensable en la vida de qualsevol persona, aquest àmbit és un dels que ha vist restringides les inversions en ell durant la recessió. No obstant, ja en 2017 es va experimentar una crescuda en la xifra d’assistents a activitats culturals com teatre, dansa, música, circ o audiovisuals que doblava les dades de l’any anterior, arribant als 600.000 espectadors a tot el País Valencià.

Aquestes dades s’han vist corroborades durant el 2018, segons ha revelat l’Institut Valencià de Cultura en el marc de la Mostra de Teatre d’Alcoi, que es celebra fins dijous 6 a la ciutat. Xifres que, tot i no suposar un augment respecte a 2017, suposen un èxit per als membres del Circuit Cultural Valencià, que engloba a 81 poblacions de tota la regió, a més de a les universitats d’Alacant i Jaume I de Castelló. Les dades de 2018 també revelen una cada vegada major aposta per les representacions al carrer, que suposen un terç del total d’espectadors en aquestes representacions.

La cultura és per als programadors culturals valencians un dels garants d’un pensament social crític, indispensable en qualsevol democràcia, pel que des del Institut Valencià de Cultura han invertit en 2018 5,5 milions en aquesta vessant. Totes aquestes dades apareixen dins l’apartat per a professionals que acull cada dia de la Mostra l’IVAM-CADA Alcoi. Mentre, a fins a 9 ubicacions alcoianes continuen les representacions, adreçades a 3 tipus de públic: infantil, professional i general. Aquest dimecres és la companyia alcoiana La Dependent qui estrena la seua obra ‘El Testament de Maria’ dins la Mostra de Teatre d’Alcoi.

Fins a 8 representacions són les que estan duent-sa a terme als diferents espais escènics alcoians durant tota la jornada d’aquest dimecres.