Home Cultura Les Aules de le Gent Gran alberguen vora 660 persones matriculades per...

Les Aules de le Gent Gran alberguen vora 660 persones matriculades per al curs 2023/2024 a Alcoi

420
0
SHARE
Acte de benvinguda per als alumnes de les Aules de la Gent Gran a Alcoi.

La Regidoria de Gent Gran de l’Ajuntament d’Alcoi porta a terme les aules culturals en les quals imparteixen modalitats com a gimnàstica, noves tecnologies, ioga, història o pintura, entre altres. En total hi ha 659 persones matriculades, 34 més que l’any passat, quan va haver 625, i a més cal destacar que 123 persones s’han inscrit per primera vegada. En total són 538 dones i 121 homes.

El passat dilluns 25 de setembre van començar les classes, pràcticament un mes abans que l’any passat, quan van iniciar el 17 d’octubre. Enguany també va haver una altra novetat: el passat dijous 28 de setembre, l’alcalde, Toni Francés i la Regidora de Gent Gran, Aroa Mira, van donar la benvinguda al curs en un acte dut a terme a l’Edifici Viaducte del Campus d’Alcoi de la UPV.

La modalitat amb major nombre de participants és gimnàstica amb 260. Li segueix ioga amb 123. En balls de saló hi ha 117 persones. Pel que respecta a pintura el nombre total és de 93 persone inscrites, de les quals 48 estaran en la classe del mestre Carlos Merchán i 45 en la de José Borrell. En informàtica hi ha un total de 79 persones inscrites. A més, cal indicar que la modalitat de manualitats té 57 alumnes, història 46 i noves tecnologies 28.

Envelliment actiu

Aquestes activitats que organitza la Regidoria de Gent Gran per a la promoció de la cultura, els hàbits saludables, de la convivència, de l’aprenentatge permanent, de l’oci, etc… es sumen a aquelles que també realitzen per a la prevenció de la soledat no desitjada mitjançant conveni amb Creu Roja i a aquelles altres que portaven a terme els centres de manera habitual abans de la pandèmia i que es van anar reprenent a mesura que es va autoritzar: cant coral, jocs de taula, defensa personal, vesprades de ball, etc…

La Regidora de Gent Gran, Aroa Mira, ha destacat la tasca que duen a terme: “treballem per a donar un oci saludable i de qualitat a la Gent Gran. Són persones que han treballat al llarg de tota una vida i que ara mereixen poder gaudir del temps lliure, fer activitats que els ajuden a tindre no només una estimulació cognitiva, també a relacionar-se, socialitzar i en definitiva eixir de casa a passar una bona estona al mateix temps que aprenen o fan exercici”.