Home Alcoià Les comarques acudeixen a Fitur amb una gran oferta de cultura, patrimoni...

Les comarques acudeixen a Fitur amb una gran oferta de cultura, patrimoni i gastronomia

1042
0
SHARE

Un dels grans esdeveniments turístics tot el món, la fira sectorial Fitur, ha donat el tret d’eixida aquest dimecres i durant 5 dies concentra bona part de l’oferta turística mundial a Madrid. Allí hi ha una intensa presència de les localitats de la muntanya alacantina, que es divulguen com a grans destinacions per al turisme familiar, cultura, d’oci, gastronòmic i patrimonial.

Des d’aquest dimecres 23 de gener i fins el proper diumenge 27 es celebra a Madrid una de les fires internacionals de turisme més importants de tot el món. És Fitur, una cita que moltes localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla marquen al seu calendari, ja que suposa una oportunitat immillorable per a mostrar els seus atractius davant el vora quart de milió de visitants que preveu atraure l’esdeveniment. Fins el divendres, la fira esta plena de professionals del sector turístic, als que les poblacions de la muntanya volen mostrar els seus atractius.

Localitats com Alcoi, Cocentaina, Ibi, Castalla, Onil o l’Alqueria d’Asnar, entre altres, tenen presència a Fitur sota el paraigües del patronat de Turisme Costa Blanca. El gran mostrador que la marca turística alacantina té al recinte firal madrileny ofereix la possibilitat de tindre una visió global dels diferents atractius que ofereixen les seues comarques, des de la costa fins l’interior. De fet, la muntanya alacantina acudeix a Fitur amb una completa oferta basada en la cultura, l’oci, el patrimoni i la gastronomia com a potencials atractius per als turistes.

Representants de bona part de les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han estat presents en la jornada inaugural d’una fira de la que esperen traure rèdits en quant a nombre de visitants. Aquest sector suposa una de les principals apostes de les diferents poblacions de l’interior alacantí, que cada vegada consideren més important acudir a la fira. Així, Alcoi es mostra com a plató cinematogràfic i punt de concentració d’oci, mentre Cocentaina ho fa de la mà de la Fira de Tots Sants; per la seua banda Ibi aposta per mostrar-se com una destinació familiar amb atractius naturals, mentre Castalla ho amb els seus atractius patrimonials i gastronòmics i Onil lligat al turisme cultural i festiu.

Polítics i tècnics de turisme treballa a destall durant aquestes jornades per a posicionar les destinacions de l’interior com a atractives per als professionals del sector turístic.