Home Alcoià Les comarques de l’Alcoià i el Comtat rebran més d’un milió i...

Les comarques de l’Alcoià i el Comtat rebran més d’un milió i mig d’euros per a la contractació de persones joves aturades

1579
0
SHARE

Dels prop de 3.000 joves que podran començar a treballar en entitats locals de la Comunitat Valenciana, gràcies a les ajudes del Pla Avalem Joves Plus, un total de 92 ho faran concretament als municipis de les comarques de l’Alcoià i el Comtat a la província d’Alacant.

El Servei Valencià d’Ocupació (Labora), organisme depenent de la Conselleria  d´Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, ha concedit  1.664.467,11 euros en ajudes per a la contractació de persones joves menors de 30 anys.

A municipis com Alcoi amb l’import concedit ascenedeix a 642.425,01 euros i van a contractar-se 34 joves aturades tant amb qualificació com sense ella. A la mateixa comarca de l’Alcoià, a Banyeres de Mariola li corresponen 4 nous contractes per un valor de 76.680,98 euros; a Ibi, 11 amb unes ajudes per import de 207.085,25 euros i a Onil 5 persones sent l’ajuda total en aquest cas de 97.895,41 euros.

Pel que fa als municipis de la comarca del Comtat es pot destacar, entre altres, la rebuda per Cocentaina que arriba als 127.323,91 euros i mitjançant la mateixa es podrà contractar a 7 joves desocupats procedents de garantía juvenil. A la mateixa comarca, és Muro d’Alcoi amb una ajuda total de 79.033,12 euros i 5 contractes i altres llocs més xicotets com Alfafara amb ajudes per import de 37.452,98 euros i 2 contractes nous o Alqueria d’Asanar amb un import total de 30.360,58 euros i dos contractes nous.

Cal tindre en compte que a banda de les ajudes rebudes per part de les entitats locals també la Mancomunitat dels pobles de L’Alcoia-El Comtat també podrà contractar a tres persones més amb un import de 56.961 euros.

A la província d’Alacant, el total de les ajudes ascendeix a 27,9 milions i es beneficiaran 252 entitats i es podran contractar unes 712 persones joves. A la província de València les subvencions arriben a un total de 68,5 milions d’euros a 281 entitats locals per a la contractació d’unes 1.742 persones.  A la província de Castelló s’han concedit ajudes per un valor de 16,2 milions d’euros a un total de 133 entitats locals, que permetrà contractar unes 492 persones.

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha destacat “la importància de generar oportunitats d’ocupació per a les persones joves menors de 30 anys perquè puguen acabar la seua formació i anar adquirint una experiència que els facilite la seua inserció definitiva en el mercat laboral”.

I que aquestes oportunitats arriben “al major nombre possible de municipis, sobretot als més xicotets i als d’interior, per millorar l’ocupabilitat de les persones joves en tots els racons del nostre territori i, així també lluitar contra la despoblació”.

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu ha recordat “en l’anterior Legislatura, des de Labora vam dissenyar i vam posar en marxa una estratègia per reduir l’atur juvenil, l’anomenat Pla integral de Formació i Ocupació per a Joves 2016-2020, finançat amb fons europeus”, i que “Avalem Joves Plus és una de les iniciatives i de les accions directes previstes en aquesta estratègia “.

El Pla Avalem Joves Plus està format per dos programes d’incentius (EMPUJU i EMCUJU), dirigits a entitats locals, diputacions, mancomunitats i organismes autònoms per a la contractació de persones joves que figurEn inscrites en el fitxer del Sistema Nacional de Garantia Juvenil en l’àmbit de la Comunitat Valenciana.

Aquestes subvencions estan cofinançades amb els fons de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil de la Unió Europea, a través del Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil per al període 2014-2020 del Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social.

El programa EMPUJU, va destinat a la contractació de persones joves en general. El programa EMCUJU, va destinat a la contractació de persones joves majors de 16 anys que compten amb una qualificació professional reconeguda pel sistema de formació professional per a l’ocupació o del sistema educatiu.

S’entén que la persona jove compta amb una qualificació professional quan té alguna de les següents titulacions: Llicenciat o diplomat universitari, enginyer o enginyer tècnic, arquitecte o arquitecte tècnic, Grau universitari, estudis de Postgrau universitari, Doctorat, tècnic o tècnic superior de Formació professional reglada o certificat de professionalitat.