Home Alcoi Les dades de indiquen una clara baixada d’emissions després la conversió en...

Les dades de indiquen una clara baixada d’emissions després la conversió en zona de vianants d’alguns carrers d’Alcoi

180
0
SHARE
es pot observar l'equip receptor de dades a dalt del fanal
es pot observar l'equip receptor de dades a dalt del fanal

Les dades recollides per l’ajuntament d’Alcoi en els dos observatoris d’emissions contaminants, col·locats en els punts que va decidir el personal tècnic del consistori, evidencien una baixada important d’emissions en les dades de l’observatori de País Valencià des que està en marxa la conversió en zona de vianants en el centre de la nostra ciutat.

Des de les dades preses tres mesos abans de la conversió en zona de vianants s’observa que existien anivelles diòxid de nitrogen de 15,7 micrograms per m³, de 119,3 micrograms per m³ de monòxid de carboni i 4,5 micrograms de diòxid de sofre. Tres mesos després aquestes dades es van reduir d’una manera significativa passant a 10,8 micrograms de diòxid de nitrogen, 106,9 de monòxid de carboni i 2,0 de diòxid de sofre.

Aquestes reduccions avalen que la conversió en zona de vianants aportarà la reducció d’emissions de contaminants com s’exigirà d’ací a poc temps per l’administració europea. Respecte a les sancions de 2022 hi ha al voltant de 13.000 sancions amb una important reducció al juliol, que ha sigut el període de major notificació per part de SUMA d’aquestes sancions.

El vicealcalde, Jordi Martínez, explica que “Estava clar que les dades d’emissions s’anaven a reduir en la zona per als vianants on s’ha eliminat el trànsit i les dades així ho demostren. És cert que hem d’ampliar aquesta presa de dades per a poder prendre les decisions adequades en altres carrers del centre que han vist incrementada la seua contaminació”.