Inici Alcoià Les dades per municipis apunten al Departament de Salut d’Alcoi com la...

Les dades per municipis apunten al Departament de Salut d’Alcoi com la major taxa de defuncions per Covid19 a la província

1668
0
COMPARTIR

La Conselleria de Sanitat Universal -tal i com va anunciar el President Ximo Puig en l’entrevista concedida als periodistes del grup ESAP, que inclou a tvA- ha decidit publicar per fí la llista de víctimes del coronavirus per localitats. Una possibilitat que ha revelat bona part de les dades referents a la pandèmia a cada localitat valenciana i, amb especial atenció a les de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla.

Les dades, molt més específiques, estableixen que la vila d’Onil registra el major índex de mortalitat pel Covid19 a tota la província. A la població ha estat actiu des de març i fins maig un brot de coronavirus a la residència de la Tercera Edat que s’ha emportat la vida de 18 persones. Aquesta dada suposa una mortailitat de 24 persones per cada 10.000 habitants, la major de tota Alacant. Tot i això, no es tracta de la pitjor dada de la pandèmia a l’interior alacantí, que l’ostenta la ciutat d’Alcoi -amb altra brot al geriàtric Domus Vi- amb un total de 80 víctimes del virus. Tot i això, la taxa de mortalitat alcoiana pel patògen és de 13,5 per cada 10.000 habitants.

La resta de les 115 víctimes que contabilitza el Departament de Salut d’Alcoi s’han produït a Ibi (8), Cocentaina (4), Castalla (3) i Muro (2). A les demés poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla no s’ha hagut que lamentar víctimes mortals. A elles cal sumar altra víctima registrada a Tibi, que depén del Departament de Salut de Sant Joan. L’aparició de les dades per municipis és una de les reivindicacions de premsa i societat en general cap a la Conselleria de Sanitat Universal, i permet prendre una foto fixa de la situació pandèmica a cada municipi valencià.

Les noves dades també aporten la quantitat de proves positives que han aparegut a cada població valenciana. Així, a tot el departament s’han detectat 394 casos positius per prova PCR. Bona part d’ells es concentren en la ciutat d’Alcoi (244), encara que també s’han detectat casos positius a Ibi (57), Onil (31), Cocentaina (20), Castalla (12), Banyeres (5) Muro (4). També existeixen positius a Beniarrés, l’Orxa o Benimarfull, encara que en cap cas passen dels 2.

Puja el contagi a la Comunitat

Després de setmanes de relativa relaxació en quant a la xifra de nous contagis a la Comunitat Valenciana, aquesta que acaba ha suposat un repunt en els nous positius. A pesar de que a tota la regió únicament s’ha registrat una mort per coronavirus, la xifra de nous positius ascendeix aquest dijous 28 de maig a 18 més que ahir (150) i una dada 10 voltes superior a la de dimarts (16). Un fet que reforça la idea de la prevenció i el sentit comú a l’hora de que cada individu es comporte seguint les mesures de distanciament social i prevenció contra el contagi.