Inici Destacats Les empreses de la Foia es coordinen per a abastir de viseres...

Les empreses de la Foia es coordinen per a abastir de viseres contra el coronavirus a les instal·lacions sanitàries alacantines

806
0
COMPARTIR

La solidaritat de la que estan fent gala les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla durant la crisi del coronavirus està desbordant qualsevol previsió. Persones que, a títol particular, dediquen el seu temps a confeccionar mascaretes per a la població i el personal de serveis bàsics, voluntaris que ofereixen la seua ajuda a majors i dependents i també empreses que deixen de banda la seua producció per a cobrir necessitats de sistema sanitari. Són sols alguns del exemples de es conductes cíviques i solidàries que estan donant-se a cada població de l’interior alacantí.

A títol individual, són moltes les mercantils de cada població de la muntanya alacantina que produeixen gel desinfectant o prendes tèxtils per als sanitaris. Però ara, des de la Foia de Castalla han llançat una iniciativa conjunta per a augmentar el grau de protecció dels sanitaris a les intal·lacions on s’atenen als malalts per Covid19. La coordinació de la patronal d’aquesta sub comarca, IBIAE, ha sigut fonamental per a que 17 empreses de la zona s’hagen unit per a fabricar viseres. Cadascuna ha aportat el seu granet d’arena en aquest procés amb el que es busca augmentar el grau de protecció contra el coronavirus d’aquells que lluiten cada dia per a protegir a la resta de la societat de la pandèmia.

Les viseres fabricades a la Foia, 13.000 en total, arribaran aquest divendres a tots els hospitals i centres de salut de la província d’Alacant. Es tracta d’un producte que, pel moment, no compta amb l’homologació pertinent, però que respòn a les demandes d’equipaments de prevenció per part dels professionals sanitaris. Les empreses participants que segueixen produint han hagut de fer un espai dins del seu procés productiu per a enllestir aquest producte de primera necessitat per als sanitaris durant la pandèmia.

Altres moltes empreses de la muntanya alacantina continuen produint elements com gel hidro alcohòlic o altres components per als sanitaris. Algunes inclús han oferit a Sanitat les seues instal·lacions per a produir allò que necessite el sistema. D’altra banda, també persones que disposen d’impresores 3D estan imprimint els components necessaris per a enllestir mètodes de prevenció contra el Covid19.