Inici Alcoi L’edifici del CEEM d’Alcoi albergarà 40 places hospitalàries en cas de que...

L’edifici del CEEM d’Alcoi albergarà 40 places hospitalàries en cas de que l’hospital es sature

394
0
COMPARTIR

Una dècada és el retard que acumula el Centre de Malalts Mentals del Barranquet de Soler, a Alcoi, a l’hora de ser inaugurat. Un fet que es produirà per un motiu molt diferent al que va provocar la seua construcció. I es que aquesta infraestructura, que ha anat recuperant-se amb inversions tant de la Generalitat com de l’Ajuntament d’Alcoi, podria convertir-se en les properes jornades en el primer hospital de campanya contra el coronavirus a les comarques de la muntanya alacantina.

Sanitat porta dos jornades adaptant les condicions del centre per a cobrir les necessitats sanitàries en cas de que el nombre de contagis augmente en les properes jornades. Eixa és la previsió que es té des del Departament de Salut d’Alcoi, on s’intueix que l’evolució del Covid19 va un pas per darrere d’altres departaments de la província. Un fet que podria fer augmentar ostensiblement la xifra de contagis durant aquesta setmana i les vinents.

Operaris de neteja van estar durant la jornada de dimecres 25 netejant les instal·lacions del centre abans d’equipar-lo com a hospital de campanya. Podrà albergar un total de 40 llits, complint els requisits d’aïllament per a persones contagiades. Això ocorrerà en el cas de que l’Hospital Verge dels Lliris es sature degut a l’esperat pic de casos. No obstant, la principal infraestructura sanitària de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla encara té espai per a albergar pacients amb coronavirus.

El CEEM Barranquet de Soler és a hores d’ara de titularitat municipal, tot i que el Consistori està a l’espera de que Generalitat recepcione els treballs. Ara bé, la seua adaptació com a hospital de campanya pot suposar un pas clau a l’hora de cremar aquesta etapa i activar el centre.