Home Alcoi Les Festes de Sant Jordi calfen motors a Alcoi amb multitud d’actes...

Les Festes de Sant Jordi calfen motors a Alcoi amb multitud d’actes previs

0
SHARE
Acte d'intercavi de càrrecs dels Glorierets 2022-2023. Imatge: Estudios Cyan
Acte d'intercavi de càrrecs dels Glorierets 2022-2023. Imatge: Estudios Cyan

Si la pasada setmana començava la instal·lació de “l’enramà”, dies després, concretament diumenge al matí va tindre lloc a l’Església de Sant Jordi la tradicional Missa de Relleu dels Glorierets, on els que van exercir el càrrec l’any anterior van cedir simbòlicament el testimoni als quals ja han estat designats per al present any 2023, a més, acompanyats dels Sant Jordiets, del passat any i del present. La missa va concloure amb el tradicional himne al Patró. Després de la celebració eucarística, tots ells es van desplaçar al Museu alcoià de la Festa juntament amb les seues famílies, amb la finalitat de realitzar una visita a les seues instal·lacions com és habitual.

D’altra banda, el proper dissabte 11 de març, des de les 12.00 hores i organitzat per l’Associació de Sant Jordi en la seu social de la Filà Guzmanes, tindrà lloc el ja tradicional Assaig d’Ambaixades. Aquest acte realitzat abans en les dependències del Casal de Sant Jordi comptava únicament amb els participants de la representació escènica: càrrecs festers, ambaixadors, sentinelles, sergents i apuntadors. Un any més l’Associació de Sant Jordi ha decidit obrir al públic en general aquest acte (fins a completar aforament) amb l’objectiu de poder gaudir en la proximitat de les seues particularitats.

L’assaig comptarà amb la direcció tècnica de membres del Quadre Artístic de l’Associació de Sant Jordi. Per a donar-li més autenticitat a la representació es comptarà amb la presència de dos trompeters del Grup “Raval Jussa” d’Albaida.

El proper 12 de març en “Equitación Peluca” també es podrà gaudir d’una exhibició de Caps Batedors on participaran també les Filaes de càrrec 2023.

També els sergents moro i cristià, David Antolí i Jordi Seguí, han organitzat un dinar de Gloriers 2023 que tindrà lloc el proper 25 de març a partir de les 13:30.

A més, ja és oficial la data i l’hora de les 66 entradetes programades per al mes vinent d’abril. Cal resaltar que aquesta programació pot sofrir variacions.

Cal afegir que en la reunió celebrada el 2 de febrer, les 28 filaes i les 7 esquadres especials (inclosa la centenària dels Muntanyesos), van triar per sorteig les seues entradetes que pregonaran la Festa alcoiana pels carrers Sant Nicolau i País Valencià entre el 10 i el 20 d’abril.

Els dies 14, 15 i 20 d’abril se centren en les filaes amb esquadra especials.

Consulta el calendari provisional d’entradetes ací