Home Successos Les flames calcinen més de 6500 hectàrees a l’incendi de la Vall...

Les flames calcinen més de 6500 hectàrees a l’incendi de la Vall d’Ebo

1749
0
SHARE

Dissabte a la nit, a les 21:40h es donava l’avís de l’inici d’un incendi a la Partida Frigalet de la Vall d’Ebo, a la comarca de la Marina Alta, una zona de pinar i vegetació que es prenia a causa d’un llamp.

Al voltant de 170 mitjans d’extinció van estar tota la jornada de diumenge i huí dilluns lluitant contra les flames, concretament 28 vehicles del consorci de Bombers, 18 dels bombers forestals, 9 mitjans aeris i més de 160 persones entre Bombers i Bombers forestals. Un incendi que diumenge a les 14h ja havia calcinat 2500 hectàrees segons informava el Consorci provincial de Bombers de la Diputació d’Alacant I que a hores d’ara ja ha devastat 6500HA, el que equival a 6500 camps de futbol i que completa un perímetre aproximat de 50km.

Des del dia d’ahir, han sigut desallotjades urbanitzacions de les poblacions de Pego, Benirrama i Benialí, així com els municipis d’Alcalà de la Jovada. A més hui han sigut desallotjades algunes vivendes de Castell de Castells i fa uns moments varia municipis de El Comtat com son Tollos, Margarida, Famorca, Fageca i Beniaia.

Cal assenyalar que voluntaris d’ACIF Alcoi estan prestant els seus serveis des de l’inici de l’incendi amb dos vehicles i vàries persones, ajudant així a tots els efectius professionals d’extinció que és troben a la zona.

L’incendi encara és troba actiu, i els vents de llevant predominants el dia de huí, estan fent que l’estabilitat siga difícil i Bombers i demés cossos centren els seus esforços ara a la Vall de Gallinera.

Les flames i el fum son estat visibles des de multitud de punts de l’Alcoià i el Comtat, i és que diversos municipis afectats limiten amb poblacions de les nostres comarques.