Home Alcoi Les Jornades EDUSI 2021 “Pensar Alcoidemà” conclouen amb una taula sobre rehabilitació...

Les Jornades EDUSI 2021 “Pensar Alcoidemà” conclouen amb una taula sobre rehabilitació i arquitectura bioclimàtica

0
SHARE

L’IVAM CADA Alcoi acollirà el pròxim 1 de desembre l’última de les taules redones de les jornades EDUSI 2021 “Pensar Alcoidemà”, organitzades per l’Ajuntament d’Alcoi i el Col·legi Territorial d’Arquitectes d’Alacant.

Aquesta sessió abordarà la qüestió edificatòria des de dos dels reptes principals de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI) d’Alcoi: l’arquitectura amb baix impacte en emissió de carboni i l’arquitectura sostenible.

Dins d’aquests àmbits, Alcoi està desenvolupat àmplies línies de treball en diferents marcs com són el Pla Edificant, el concurs per a rehabilitar la poma de l’antiga fosa de Rodes Hermanos i convertir-la en un parc tecnològic-sociocultural, el concurs per al prototip d’habitatge experimental o la regeneració del barri del Partidor, entre d’altres.

La taula que se celebrarà dimecres que ve pretén ser un espai formatiu i informatiu en el qual donar a conéixer les línies estratègiques que se segueixen quant a rehabilitació, construcció de nova planta i arquitectura bioclimàtica. A més, la cita es planteja com un espai participatiu, obert a tota la ciutadania i als professionals de l’arquitectura, l’urbanisme i a altres sectors socials, a fi de compartir solucions i idees per al parc edificat a la ciutat.

Respecte als participants, l’Administració estarà representada per Nuria Matarredona, directora general d’Innovació Ecològica en la Construcció en la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica de la Generalitat Valenciana.

Un altre dels atractius d’aquesta cita serà la intervenció de Ramón Esteve, reconegut arquitecte d’Ontinyent, que forma part de la UTE Re_Civic, a la qual es va adjudicar el projecte per a rehabilitar Rodes i que compta també amb una forta presència local, amb Vicente Manuel Vidal, Ivo Vidal, Ciro Vidal (VVV Estudi), Isaac Montava i Carlos Sanjuán.

També seran presents dos estudis premiats en el concurs projectes pilot d’habitatge públic sostenible: Biga Estudi Arquitectes; Xavier Martí i Magí Sardà Valls, de Martí & Sardà Arquitectes; així com Isabel Sánchez Hernández, arquitecta i membre de la Plataforma Espanyola Passivhaus, integrada en la International Passive House Association.

L’acte tindrà lloc a les 11.00 hores i serà presencial i en línia alhora. És necessari inscriure’s en la pàgina web del Col·legi Oficial d’Arquitectes d’Alacant indicant, en el camp “Observacions” la modalitat d’assistència.