Home Alcoi Les llibreries alcoianes criden a la lectura com a creadora de pensament...

Les llibreries alcoianes criden a la lectura com a creadora de pensament lliure i crític pel Dia del Llibre

0
SHARE

Com cada any, el proper divendres 23 d’abril es celebra el Dia del Llibre. Una efemèride que es refereix a unes de les principals mostres de la Cultura, el coneixement i la sabiesa: la lectura. Al llarg de la Història, els llibres han anat aglutinant tot el saber de l’ésser humà, contant la seua evolució i resguardant la memòria col·lectiva. En ple segle XXI existeixen molts altres dispositius al marge dels llibres per a albergar tota eixa informació. I eixa és precisament una de les traves de la societat actual: l’excés d’informació que moltes vegades no és tal sinó més bé allò contrari.

En un any en el que tothom ha estat més temps en casa del que sol ser habitual, la lectura ha cobrat un nou sentit com a entreteniment. Per això, aquest és un dels pilars de la campanya que les llibreries de la ciutat d’Alcoi han activat per a commemorar l’efemèride. Llegir té efectes molt positius en qui practica aquesta sana costum a diferents nivells. Contribueix a incrementar i enriquir el llenguatge i la seua comprensió; incrementa la capacitat crítica; ajuda a escriure millor i multiplica la capacitat de la ment per a imaginar, entre altres molts béns.

La campanya dels llibrers alcoians es centra en un vídeo que recull a tots els professionals del gremi a la ciutat llegint un frangment de diferents títols. Amb ell, volen cridar a la societat a refugiar-se en els llibres davant de tant soroll que s’escolta cada dia, als mitjans de comunicació i en la societat en general. Un llibre, afirmen, és capaç de tocar l’ànima, de fer somiar, d’il·lusionar o de fer comprendre millor el món en el que vivim.

La campanya compta amb el suport de la Xarxa Municipal de Biblioteques d’Alcoi, en una de les quals -la de la Uixola- ha sigut gravat.